Αδιαφάνεια στην λειτουργία της Διαδημοτικής του Άρδα καταγγέλλει η Γκουγκουσκίδου

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Οκτώβριος 8, 2018 09:22

Αδιαφάνεια στην λειτουργία της Διαδημοτικής του Άρδα καταγγέλλει η Γκουγκουσκίδου

Για αδιαφάνεια  κατηγορεί η επικεφαλής της παράταξης Δήμος Ορεστιάδας  Τόπος Να Ζω Μαρία Γκουγκουσκίδου τη Δημοτική Αρχή καθώς όπως προέκυψε από την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας κατόπιν και της παραδοχής του Δημάρχου κ. Μαυρίδη η πληρωμή των εργαζόμενων της Διαδημοτικής Επιχείρησης Αξιοποίησης και Ανάδειξης του ποταμού Άρδα γίνεται μέσω του λογιστή της εταιρείας. Η κ. Γκουγκουσκίδου σε σχετικό δελτίο τύπου καταγγέλλει αυτή την διαδικασία αλλά και το σύνολο της λειτουργίας της επιχείρησης.Διαβάστε παρακάτω το Δελτίο Τύπου της παράταξης Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω:

Αδιαφανείς διαδικασίες πρόσληψης και πληρωμής εργαζομένων στη Διαδημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης και Ανάδειξης του Ποταμού Άρδα του Δήμου Ορεστιάδας

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της 2ας Οκτωβρίου 2018 του θέματος “έγκριση του ισολογισμού και αποτελεσμάτων χρήσης έτους 2017 της Διαδημοτικής Επιχείρησης Αξιοποίησης και Ανάδειξης του ποταμού Άρδα”, διαπιστώσαμε ότι οι πωλήσεις της επιχείρησης ανήλθαν σε 67.362 ευρώ και τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας σε 52.673,74 ευρώ.

Αναζητώντας στη συνέχεια μια αναλυτική παράθεση των εξόδων αυτών, διαπιστώσαμε ότι το συνολικό ποσό των εξόδων, δηλαδή το ποσό των 52.000 ευρώ περίπου, καταβλήθηκε σε ιδιώτη λογιστή, συνεργαζόμενο με τον Δήμο Ορεστιάδας. Διαπιστώσαμε επίσης ότι το ίδιο συνέβη και σε όλα τα παρελθόντα έτη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής.

Ζητώντας εξηγήσεις από τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Μαυρίδη, ο οποίος είναι και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της δημοτικής αυτής επιχείρησης, για την καταβολή ενός τόσο υψηλού ποσού ετησίως σε ιδιώτη λογιστή, ο κ Μαυρίδης, με μεγάλη φυσικότητα, ευθαρσώς μας πληροφόρησε ότι, μέσω του λογιστή αυτού και του υψηλού ποσού που εισπράττει, πληρώνονται οι εργαζόμενοι της επιχείρησης.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι μια δημοτική επιχείρηση του Δήμου Ορεστιάδας  δαπανά με έναν τόσο αδιαφανή τρόπο τα χρήματα που εισπράττει από τη δραστηριότητά της.

Δεν είναι δυνατόν να προσλαμβάνονται εργαζόμενοι σε μια δημοτική επιχείρηση, για τους οποίους δεν γνωρίζουμε ούτε ποιοι είναι, ούτε τα προσόντα που έχουν, ούτε τα κριτήρια με τα οποία επιλέγησαν.

Είναι αδιανόητο να μην γνωρίζει το δημοτικό συμβούλιο και να μην μπορεί να ελέγξει σε ποιους ανθρώπους καταβάλλονται τα χρήματα των δημοτών και με ποιον τρόπο έφτασαν οι άνθρωποι αυτοί να είναι εργαζόμενοι της δημοτικής μας επιχείρησης.

Σε μια εποχή που η ανεργία μαστίζει τον τόπο μας, που βλέπουμε καθημερινά να χάνονται θέσεις εργασίας, που βλέπουμε νέους συνδημότες μας να μεταναστεύουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά, είναι απόλυτη ανάγκη η διαδικασία πλήρωσης κάθε θέσης εργασίας του Δήμου μας και των δημοτικών μας επιχειρήσεων να είναι απόλυτα διαφανής και να δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους άνεργους συνδημότες μας να συμμετέχουν σε αυτήν.

Οι αδιαφανείς διαδικασίες, όπως αυτές που ακολουθούνται από τη Διαδημοτική Επιχείρηση Αξιοποίησης και Ανάδειξης του Ποταμού Άρδα του Δήμου Ορεστιάδας, δημιουργούν ερωτηματικά για τη σκοπιμότητά τους και προκαλούν υπόνοιες για εξυπηρέτηση πελατειακών σχέσεων και συμφερόντων.

Ένας Δήμος και μια δημοτική αρχή που θέλει να είναι καθαρή και διαυγής στη διαχείριση των χρημάτων των δημοτών οφείλει να απέχει από τέτοιου είδους διαδικασίες.

Ορεστιάδα 8 Οκτωβρίου 2018
Μαρία Γκουγκουσκίδου
επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ

Δείτε τη συζήτηση


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Οκτώβριος 8, 2018 09:22

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV