Α ΕΛΜΕ Έβρου: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Ιανουαρίου, 2023 10:44

Α ΕΛΜΕ Έβρου: Παράσταση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου καλεί η Α ΕΛΜΕ Έβρου την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου και ώρα 14:00 το μεσημέρι στα πλαίσια της πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ

Κύριο αίτημα των εκπαιδευτικών είναι η άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων αλλά και η οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ό συνέδριο).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Α ΕΛΜΕ Έβρου:

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΔΔΕ ΈΒΡΟΥ


Το ΔΣ της Α ́ ΕΛΜΕ Έβρου καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν μαζικά σε

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΩΡΑ 14:00 ΣΤΗΝ ΔΔΕ Έβρου

στα πλαίσια της πανελλαδικής τρίωρης στάσης εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ

ΜΕ ΑΙΤΗΜΑ να σταματήσει η ομηρία των χιλιάδων νεοδιόριστων συναδέλφων μας που συμπλήρωσαν και συμπληρώνουν την προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  ως δόκιμοι νεοδιόριστοι και δεν έχουν μονιμοποιηθεί.

  • Τον Αύγουστο του 2022 συμπληρώθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διετία  των δόκιμων νεοδιόριστων συναδέλφων της Ειδικής Αγωγής.
  • Με βάση τον νόμο 4589/2019 με  τον οποίο πραγματοποιήθηκαν  οι διορισμοί στην εκπαίδευση, θα έπρεπε να ολοκληρωθεί από τις Διευθύνσεις η μονιμοποίηση των εκπαιδευτικών αυτών.
  • Η σχετική πράξη μονιμοποίησης εκδίδεται από τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, κατόπιν πρότασης του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου μέσα σε δύο (2) μήνες από τη συμπλήρωση της δοκιμαστικής υπηρεσίας.
  • Η δοκιμαστική περίοδος των νεοδιόριστων έληξε στις 19/8/2022, επομένως η διαπιστωτική πράξη μονιμοποίησης έπρεπε να είχε εκδοθεί το αργότερο έως τις 19/10/2022. 

Παρόλα αυτά το Υπουργείο αρνείται να προχωρήσει άμεσα στη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων μας με αποτέλεσμα να παρατείνεται  μία κατάσταση ομηρίας και ανασφάλειας.

Δεν θα επιτρέψουμε οι συνάδελφοί μας, νεοδιόριστοι/ες εκπαιδευτικοί να μετατραπούν σε ομήρους του Υπουργείου και της Κυβέρνησης, με τέτοιες ενέργειες εις βάρος τους.

Απαιτούμε

  • την άμεση μονιμοποίηση των νεοδιόριστων
  • την οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών (με βάση τα αιτήματα που ψηφίστηκαν στο 20ό συνέδριο)  


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 11 Ιανουαρίου, 2023 10:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV