Επισκέπτες από όλο τον Έβρο συναντήθηκαν στην 9η Γιορτή Μανιταριών!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Νοεμβρίου, 2017 12:27

Επισκέπτες από όλο τον Έβρο συναντήθηκαν στην 9η Γιορτή Μανιταριών!

Επισκέπτες και μανιταρόφιλοι από όλο τον Έβρο συναντήθηκαν στην Δαδιά και στο υπέροχο δάσος της για την 9η Γιορτή Μανιταριών!

Οι επισκέπτες και οι φίλοι των μανιταριών, μεγάλοι αλλά και μικροί που βρέθηκαν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου στο Δάσος της Δαδιάς είχαν την χαρά να μαζέψουν μανιτάρια, να μάθουν για αυτά από την έκθεση με πολλές ποικιλίες μανιταριών που υπήρχε στο χώρο αλλά και από τους ειδικούς. Η εκδήλωση όπου πρωταγωνιστής ήταν τα μανιτάρια ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με ένα σεμινάριο μανιταρογνωσίας από τους “Μανιταρόφιλους Αν.Μακ.Θράκης”.

Τα παιδιά με την σειρά τους χάρηκαν το κουκλοθέατρο αλλά και τις δραστηριότητες που έλαβαν χώρα στην εκδήλωση και πολλά ντύθηκαν μανιταράκια με καπελάκια που κατασκεύασαν!


Στον χώρο υπήρχαν και εκθέσεις προϊόντων από τον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό Δαδιάς Έβρου “Η Γερακίνα” και από τα “Μανιταροπροϊόντα Γρεβενών”.

Μικροί και μεγάλοι χάρηκαν την φύση, την χαρά του να μαζεύεις μανιτάρια και να γνωρίζεις τις ποικιλίες τους, απόλαυσαν μανιταρογεύσεις (με τις εντυπώσεις να κλέβει η μανιταρόπιτα και το κριθαρώτο που μαγειρευόταν εκείνη την ώρα) ενώ ξεχωριστή χροιά έδωσαν οι παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σουφλίου “ΑΝΕΜΗ” αλλά και από τους μικρούς χορευτές του Αθλητικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Ακρίτας Δαδιάς ο οποίος διοργάνωσε εξαιρετικά την εκδήλωση, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στο χώρο της εκδήλωσης βρέθηκε και ο δήμαρχος Σουφλίου, Βαγγέλης Πουλιλιός.

Η εκδήλωση κατάφερε να συγκεντρώσει στην καρδιά του Έβρου πλήθος κόσμου από ολόκληρο τον νομό και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους παρευρέθηκαν.

 

 

 

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Νοεμβρίου, 2017 12:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV