957 κιλά ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν στον Μαΐστρο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Αύγουστος 31, 2017 10:41

957 κιλά ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν στον Μαΐστρο

Κατασχέσεις οστράκων ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση  και μέρους αυτών υπολειπομένων διαστάσεων στην Αλεξανδρούπολη και σύλληψη ημεδαπού

   Εννιακόσια πενήντα επτά (957) κιλά όστρακα, ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και μέρος αυτών υπολειπομένων διαστάσεων, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες εχθές, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, ενώ συνελήφθη ένας 49χρονος ημεδαπός, για κατοχή και μεταφορά με σκοπό την πώληση – εμπορία της ανωτέρω ποσότητας οστράκων.
    Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών,εντοπίστηκε ο 49χρονος στο λιμενίσκο Μαΐστρου Αλεξανδρούπολης, να μεταφέρει εντός του Ι.Χ.Ε. οχήματός του, τα παραπάνω όστρακα σε  πενήντα τρεις σάκους.
Ο δράστης οδηγήθηκε από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στην Ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε  την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους “Ruditapes decussatus” (αχιβάδα), εκ των οποίων πεντακόσια εβδομήντα τέσσερα κιλά (574 kg) κάτω του επιτρεπόμενου ελάχιστου μεγέθους των 4,5εκ. – ενώ το σύνολο όλων, κρίθηκαν από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση. Επιπροσθέτως, τα αλιεύματα δεν έφεραν τα προβλεπόμενα έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών, ενώ η αλίευση τους έγινε σε περίοδο που απαγορεύεται η αλίευση οστράκων τύπου αχιβάδας.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα οστράκων, η οποία πρόκειται να καταστραφεί.

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Αύγουστος 31, 2017 10:41

Συνεντεύξεις

Ράδιο Έβρος TV

10487149_10203873630430534_1848106393_n

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter