Ξεκινάνε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και επιπλέον ταλαιπωρία στο οδικό δίκτυο του Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 10 Ιουνίου, 2017 09:30

Ξεκινάνε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και επιπλέον ταλαιπωρία στο οδικό δίκτυο του Έβρου

Περισσότερη ταλαιπωρία αναμένεται αυτό το καλοκαίρι για τους οδηγούς του οδικού δικτύου του Έβρου αλλά για καλό σκοπό.

Συγκεκριμένα σε πολλά κομμάτια του εθνικού δικτύου στον νομό Έβρου θα ισχύουν προσωρινά μέτρα κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω επισκευών στο οδόστρωμα το οποίο έχει υποστεί αρκετές φθορές ιδιαίτερα από τις φετινές χιονοπτώσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης θα ισχύει προσωρινή εκτροπή της κυκλοφορίας, λόγω στένωσης της λωρίδας τμήματος του Εθνικού Οδικού Δικτύου Νο 2 (Λουτρά – Ισόπεδος Κόμβος Αρδανίου –Τελωνείο Κήπων) και Εθνικού Οδικού Δικτύου Νο 51 (Αρδανίου – Σουφλίου –Διδυμοτείχου) προκειμένου εκτελεστούν εργασίες αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος.


Οι εργασίες θα είναι μικρής διάρκειας, θα αφορούν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την 27-07-2017.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά, στο ημιπλάτος της οδού με προσωρινό αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας και η κυκλοφορία των οχημάτων και των δύο κατευθύνσεων θα διοχετεύεται στο εναπομείναν τμήμα της οδού με την απαραίτητη διάταξη κυκλοφοριακής σήμανσης και σημαιοφόρους.

Πιο αναλυτικά, ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας αφορά τις επισκευές που θα αφορούν τμήματα του Εθνικού οδικού δικτύου Νο 51 (Διδυμότειχο-Ορεστιάδα) (μέσω των παρακάμψεων των πόλεων) – Καστανιές – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και Καστανιές (μέσω της παράκαμψης) – Ορμένιο – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Οπότε θα ισχύουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με στένωση της λωρίδας κυκλοφορίας στο Βασικό Εθνικό Δίκτυο Ε.Ο. 51 και ειδικότερα από τον Νότιο Κόμβο Διδυμοτείχου έως το Τελωνείο Ορμενίου.

Η εκτέλεση των εργασιών θα γίνει με σήμανση όπου θα είναι σαφής ο ορισμός της ζώνης έργων και θα διασφαλίζεται η ομαλή ροή των διερχόμενων οχημάτων, για την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων.

Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται τμηματικά και για μήκος ζώνης έργου, τέτοιο ώστε, να ολοκληρώνονται κάθε φορά στο φως της ημέρας. Η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται με εναλλάξ κυκλοφορία των δύο κατευθύνσεων.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύουν το διάστημα από 12-06-2017 (έναρξη εργασιών), μέχρι την ολοκλήρωση και αποπεράτωση των ως άνω εργασιών (διάρκειας περίπου ενός μήνα) έως 15-07-1017.

Βέβαια σίγουρα το καλύτερο για το οδικό δίκτυο του Έβρου αλλά και για τους χρήστες του θα ήταν να τελειώσει η κατασκευή του κάθετου άξονα ώστε να μην είναι αναγκαίες τέτοιες επεμβάσεις που σε πρώτο στάδιο εκνευρίζουν τους οδηγούς ενώ αυξάνουν και την επικινδυνότητα του δρόμου για οδηγούς αλλά και για συνεπιβάτες.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 10 Ιουνίου, 2017 09:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV