Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει τη «12η Νύχτα» του Σαίξπηρ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Μαΐου, 2017 11:46

Το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει τη «12η Νύχτα» του Σαίξπηρ

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα «Ελευθέρια 2017» του Δήμου Αλεξανδρούπολης το Μουσικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης παρουσιάζει την «12η Νύχτα» του Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ.

Η ρομαντική κωμωδία του Ουΐλλιαμ Σαίξπηρ «12η Νύχτα» θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 24 Μαΐου και ώρα 8 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο.

Λίγα λόγια για το έργο


«Αν είναι η μουσική τροφή του έρωτα, μη σταματάτε!» Έτσι αρχίζει η Δωδέκατη Νύχτα, μια από τις πιο δημοφιλείς κωμωδίες του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Ναυαγώντας σε μια άγνωστη χώρα, η Βιόλα αναγκάζεται να μεταμφιεστεί σε νεαρό άντρα και παίρνει το όνομα Σεζάριο προκειμένου να υπηρετήσει στην Αυλή του δούκα Ορσίνο. Σύντομα ερωτεύεται τον Ορσίνο, αλλά, αλίμονο, εκείνος αγαπά την κόμισσα Ολίβια, και ούτε που υποψιάζεται ότι η Ολίβια όχι μόνο τον περιφρονεί, αλλά τελικά θα ερωτευτεί τον ευγενικό Σεζάριο! Θα μπορέσει ποτέ η δύστυχη Βιόλα να αποκαλύψει την αληθινή της ταυτότητα;

Η «12η Νύχτα» είναι η νύχτα των Θεοφανίων που κλείνει τον κύκλο των Χριστουγεννιάτικων γιορτών. Νύχτα διασκέδασης και μεταμφιέσεων, στη διάρκεια της οποίας μπορούν να συμβούν τα πάντα, ή …Ό,τι θελήσετε.

Η «12η Νύχτα» ή αλλιώς «Ό,τι θελήσετε»  (“Twelfth Night” ή “What You Will”) γράφτηκε μάλλον το 1601, και η πρώτη γνωστή παρουσίαση της έγινε στις 2 Φεβρουαρίου του 1602. Πρόκειται για μία από τις 2-3 γνωστότερες κωμωδίες του Σαίξπηρ. Είναι μία κλασική, ανέμελη “κωμωδία παρεξηγήσεων”. Ο Σαίξπηρ εμπνέεται από τις αχαλίνωτες διασκεδάσεις που επιβάλλει ο εορτασμός της νύχτας που κλείνει το δωδεκαήμερο των Χριστουγέννων και μας δίνει ένα από τα πιο ζωηρά και εύθυμα έργα του.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Μαΐου, 2017 11:46

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV