Ο Πουλιλιός βράβευσε τα «χρυσά» παιδιά του Σουφλίου!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Μαΐου, 2017 10:03

Ο Πουλιλιός βράβευσε τα «χρυσά» παιδιά του Σουφλίου!

Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017 και ώρα 12:30 το πρωί, στο Δημοτικό Θέατρο Σουφλίου, πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Σουφλίου τιμητική εκδήλωση για τα παιδιά του Γενικού Λυκείου Σουφλίου που έφεραν το Σχολείο τους, αλλά και το Σουφλί, στην κορυφή!

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε έπειτα και από σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έγινε αφ’ ενός μεν για να τιμηθεί η ομάδα Πετοσφαίρισης του Γενικού Λυκείου Σουφλίου που στις 28 Απριλίου στο μεγάλο τελικό στα Κρέστενα Ηλείας νίκησε 3-1 το Grammar School Λεμεσού Κύπρου, και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης, αφ΄ ετέρου δε, για τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Σουφλίου που απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό μαθητικού θεάτρου, στην «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων», που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής με το θεατρικό έργο του Λόρκα « ο Ματωμένος Γάμος», το οποίο και παρουσίασε, τιμής ένεκεν, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Σουφλίου, κ. Ευάγγελος Πουλιλιός, και είπε τα ακόλουθα:


«Αγαπητά μας παιδιά, αγαπητοί φίλοι,

είναι μεγάλη η χαρά μας, που σήμερα βρισκόμαστε ανάμεσα στα «χρυσά» παιδιά του Σουφλίου!

Σ’ αυτά τα παιδιά που μας έκαναν όλους υπερήφανους, μας συγκίνησαν, μας χάρισαν ανεπανάληπτες στιγμές, και έγραψαν μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του τόπου μας!

Η χαρά μας είναι τριπλή!

Πρώτον: για την ομάδα Πετοσφαίρισης του Γενικού Λυκείου Σουφλίου που στις 28 Απριλίου στο μεγάλο τελικό στα Κρέστενα Ηλείας νίκησε 3-1 το Grammar School Λεμεσού Κύπρου, και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Πετοσφαίρισης.

Δεύτερον: γιατί ο Μούχλιας Δημήτρης ανακηρύχθηκε ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης.

Τρίτον: για τη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Σουφλίου που απέσπασε το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό μαθητικού θεάτρου, στην «Θεατρική Άνοιξη Εφήβων», που διοργάνωσε το ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής και για την τιμητική παράστασή του στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στη Μονή Λαζαριστών Θεσσαλονίκης.

Αγαπητά μας παιδιά, πραγματικά, μας γεμίσατε συγκίνηση, χαρά, αλλά και αισιοδοξία, και ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου. Μας δώσατε ΖΩΗ!

Απευθυνόμενος στην ομάδα Βόλλεϋ, θέλω να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό για το τόπο μας, το ότι γίνεται γνωστός και ακούγεται το όνομα του Δήμου Σουφλίου, όχι μόνο πανελληνίως, αλλά και παγκοσμίως, χάρη σ΄εσάς και στη μεγάλη σας επιτυχία! Και είναι γεγονός ότι συναγωνισθήκατε με ομάδες κολεγίων, με γερούς και δύσκολους αντιπάλους, και αναδειχθήκατε πρωταθλητές! Πολλοί είναι αυτοί που παρακολούθησαν τον αγώνα σας και που ακόμη ρωτάνε πού βρίσκεται το Σουφλί, η ιδιαίτερη πατρίδα αυτών των νέων, των παλικαριών, που ξέρουν να αγωνίζονται ψυχή τε και σώματι! Διότι πράγματι ο αγώνας σας ήταν μία κατάθεση ψυχής! Και έστειλε σε όλους ένα ηχηρό μήνυμα: ότι η καρδιά της Ελλάδος μας βρίσκεται και χτυπά εδώ στα σύνορα!

Παιδιά μας, χαιρόμαστε πολύ, τόσο για το άριστο αγωνιστικό επίπεδό σας, που είναι αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας προσπάθειας που ο καθένας από εσάς καταβάλει χωριστά, αλλά και αποτέλεσμα της άριστης μεταξύ σας συνεργασίας, της σκληρής δουλειάς, της καθοδήγησης των άξιων προπονητών σας, της στήριξης των καθηγητών σας, των γονέων σας, και όλων όσων αγαπούν και ενισχύουν αυτή την προσπάθεια. Αξίζουν σε όλους σας θερμά συγχαρητήρια! Αλλά χαιρόμαστε ιδιαίτερα, διότι είδαμε ότι στον αγώνα σας δώσατε πραγματικά την ψυχή σας, που αυτό είναι πάντα το σημαντικότερο από όλα!

Ως Δήμαρχος, αλλά επιτρέψτε μου, και ως πατέρας σας, σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, η νίκη αυτή να είναι μόνο η αρχή, και να την ακολουθήσουν πολλές άλλες νίκες καθημερινά και γενικότερα στο στίβο της ζωής σας. Επίσης, θα ήθελα να σας πω ακόμη κάτι, ως μία μικρή πατρική συμβουλή από την πείρα των τόσων ετών στο δικό μου στίβο: πάντα να βαδίζετε αισιόδοξα, χαρούμενα, αλλά και ταπεινά, κάνοντας τον Σταυρό σας, και αποδίδοντας τις νίκες, πέρα από τη δική σας προσπάθεια, και στη δύναμη Του Θεού, που είναι πάντα δίπλα σε όσους αγωνίζονται με πίστη και εμπιστοσύνη σ’ Αυτόν.

Στη χαρά που νιώσαμε για τη μεγάλη σας επιτυχία, προστέθηκε μια δεύτερη χαρά από την επιτυχία της θεατρικής ομάδας του Λυκείου Σουφλίου. Είναι και αυτή μια πολύ μεγάλη διάκριση, που αξίζει τον έπαινο και τα θερμά συγχαρητήρια τόσο στα παιδιά της θεατρικής ομάδας όσο και στους υπευθύνους καθηγητές, και σε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια αυτή. Αφιερώσατε πολύτιμο χρόνο, και από το διάβασμά σας πολλές φορές, καταπιαστήκατε με ένα μεγάλο έργο, «τον ματωμένο γάμο» του Λόρκα, που ίσως να φαινόταν κάτι δύσκολο, αλλά που χάρη στην υπομονετική προσπάθειά σας και την πολλή δουλειά καταφέρατε αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα.

Η ομαδικότητα και η συλλογική προσπάθεια των νέων παιδιών του Σουφλίου, υπενθυμίζει και σ’ εμάς τους μεγαλύτερους, ένα αισιόδοξο μήνυμα: ότι η ομαδική προσπάθεια φέρει πάντα καρπούς!

Αγαπητά μας παιδιά, σας ευχαριστούμε για τη χαρά που μας δώσατε!

Είστε η ελπίδα μας, είστε το μέλλον αυτού του τόπου! Σας αγαπάμε!

Σας μεταφέρω τη χαρά και τα θερμά συγχαρητήρια όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σουφλίου και σας ευχόμαστε από την καρδιά μας, με τη βοήθεια Του Θεού, να προοδεύετε πάντα σε όλους τους τομείς, να έχετε υγεία, δύναμη, φώτιση, και επιτυχίες στη ζωή σας, και να συμβάλλετε πάντα με τον τρόπο σας στην πρόοδο του τόπου μας!    

Τέλος, θα ήθελα να συγχαρώ τον κ. Μούχλια Νικόλαο, του οποίου η συμβολή στην επιτυχία της ομάδας Πετοσφαίρισης ήταν καθοριστική, καθώς έχει αναλάβει αμισθί την προπόνηση των παιδιών, και είναι πάντα δίπλα τους, αφιερώνοντας χρόνο από την προσωπική του οικογενειακή ζωή. Όλοι μας γνωρίζουμε την μεγάλη, ανεκτίμητη, προσφορά του στον χώρο αυτό. »

Ακολούθησε η απονομή των τιμητικών πλακετών στα παιδιά και τους προπονητές της ομάδας πετοσφαίρισης:

Μέλη της ομάδας:

  1. Αλεξούδης Ιάσωνας
  2. Αλεξούδης Κωνσταντίνος
  3. Γκουδούλας Μιχαήλ
  4. Κάβουρας Ιωάννης
  5. Κάλφας Παναγιώτης
  6. Κεσούδης Ευάγγελος
  7. Μούχλιας Δημήτριος
  8. Ντούμας Χρήστος
  9. Πανταζής Εμμανουήλ
  10. Παπαδημητρίου Σταμάτιος
  11. Παπαδημητρίου Χαράλαμπος
  12. Σαρδανίδης Αθανάσιος
  13. Τσιαμίτας Θεόφιλος

Καθηγητές:

κ.Κάβουρας Παναγιώτης, Καθηγητής -Προπονητής της ομάδας του Γενικού ΕΛ Σουφλίου.

κ.Τάσιου Γεώργιος, Καθηγητής- Αρχηγός της αποστολής.

Η σκηνή του Δημοτικού θεάτρου Σουφλίου έλαμψε από τα φωτεινά χαμόγελα των νέων παιδιών του Σουφλίου, των υπευθύνων καθηγητών τους και βέβαια μαζί τους, όπως πάντα, ο κύριος Μούχλιας Νικόλαος, που εδώ και χρόνια προετοιμάζει και προπονεί αυτά τα παιδιά, με ιδιαίτερη αγάπη, δίνοντας την ψυχή του!

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την απονομή της τιμητικής πλακέτας στη θεατρική ομάδα του Γενικού Λυκείου Σουφλίου.

Μέλη της ομάδας:

  1. Βελικτσή Μαριάνα
  2. Δροσάκης Άκης
  3. Δεμερτζής Ηλίας
  4. Κρικελά Αθανασία
  5. Μανιάκας Βασίλης
  6. Μίλκος Σταύρος
  7. Νινούδης Γιάννης
  8. Παλαμούτη Λαμπρινή
  9. Πόπουρα Ελευθερία
  10. Τσιομπανούδη Αθανασία
  11. Τσουτσουμάνου Άννα

Καθηγήτριες:

Κα Πατσιά Μαρία, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Σουφλίου και συντονίστρια της θεατρικής ομάδας.

Κα Καραγιάννη Σπυριδούλα, Καθηγήτρια – συντονίστρια της θεατρικής ομάδας.

Στα πρόσωπα όλων ήταν έκδηλη η συγκίνηση και η χαρά, για τις μεγάλες επιτυχίες των νέων παιδιών του Γενικού Λυκείου Σουφλίου.

Βραβευση ΓεΛ ΣουφλίουΟ Πουλιλιός βράβευσε τα «χρυσά» παιδιά του Σουφλίου!


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 19 Μαΐου, 2017 10:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV