Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάιος 18, 2017 13:46

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Διδυμότειχο

Μήνυμα του δημάρχου Διδυμοτείχου Παρασκευά Πατσουρίδη για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων:

«Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων είναι για τον Δήμο Διδυμοτείχου, την ιστορική Καστροπολιτεία μας και την ευρύτερή της περιοχή, από το Πύθιο ως τους Μεταξάδες, μια ξεχωριστή γιορτή, η οποία μας δίνει μια ιδιαίτερη αφορμή να αναστοχαστούμε για την ιστορική και πολιτιστική μας κληρονομιά. Είναι μια βαριά ευθύνη και αποστολή να φανούμε αντάξιοι του ιστορικού χρέους που βαραίνει και επωμίζεται κάθε δημοτική αρχή. Αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής και της πολιτικής μας.

»Με δημιουργική και θετική σκέψη οφείλουμε να διαχειριστούμε ένα τεράστιο πολιτιστικό κεφάλαιο, και, κυρίως, όλοι μας να εκπαιδευτούμε να αγαπάμε και να υπερασπίζουμε τον τόπο μας.

»Ας επισκεφθούμε τα μουσεία της πόλης μας, το Βυζαντινό Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Πολεμικό Μουσείο. Θα είναι μια διδακτική και επιμορφωτική εμπειρία. Για να πάρουμε ένα μάθημα ιστορίας και μια ισχυρή δόση αυτοπεποίθησης για τον τόπο μας, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και κυρίως για τις δυνατότητες και τα έργα των ανθρώπων μας, που είναι μια διαχρονική πηγή έμπνευσης και δημιουργίας.

»Τα μουσεία της πόλης μας είναι σημαντικές δομές πολιτισμού και εκπαίδευσης, που οφείλουμε να υποστηρίζουμε όλοι μας με το έμπρακτο ενδιαφέρον μας. Είναι εξαιρετικά κοσμήματα ενός λαμπρού παρελθόντος, που μπορεί να μας οδηγήσει σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Πριν, όμως, πάμε στα τρανά και στα σπουδαία, ας κάνουμε το πρώτο βήμα κι ας τα επισκεφθούμε. Θα πάρουμε και θα δώσουμε μέσα από μια μικρή πράξη ένα μεγάλο μάθημα πολιτισμού».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάιος 18, 2017 13:46

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

10487149_10203873630430534_1848106393_n

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter