Κουτρούμπας: “Έτοιμη η Ορεστιάδα για νέο πανεπιστημιακό τμήμα”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Μαΐου, 2017 11:57

Κουτρούμπας: “Έτοιμη η Ορεστιάδα για νέο πανεπιστημιακό τμήμα”

Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης Σπυρίδων Κουτρούμπας στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα “Άκου τι συμβαίνει”.

Ένα από τα θέματα για τα οποία μίλησε ο κ. Κουτρούμπας είναι η ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου να διεκδικήσει την διεύρυνση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την ίδρυση νέων τμημάτων, για τα οποία αποφασίστηκε σε πρώτο στάδιο να συνταχθεί μελέτη βιωσιμότητας. Ένα από αυτά τα νέα τμήματα τα οποία διεκδικεί το ΔΠΘ είναι το Τμήμα Διαιτολογίας και Επιστήμης Τροφίμων (ενταγμένο στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας) με έδρα του την πόλη της Ορεστιάδας. Για την διεκδίκηση αυτού του αιτήματος για νέο τμήμα στην Ορεστιάδα μίλησε ο κ. Κουτρούμπας λέγοντας χαρακτηριστικά πως “είμαστε έτοιμοι και ως σχολή και ως πόλη να δεχτούμε, να διεκδικήσουμε και να φέρουμε εις πέρας την ίδρυση ενός νέου τμήματος”.

Όπως δήλωσε ο κ. Κουτρούμπας ένα νέο τμήμα θα ενισχύσει τα υφιστάμενα τμήματα της Ορεστιάδας και θα προσδώσει μεγαλύτερη δυναμική στην πόλη. Επίσης το συγκεκριμένο τμήμα Διαιτολογίας και Επιστήμης Τροφίμων συνάδει με τα άλλα τμήματα καθώς μοιράζονται αρκετά κοινά αντικείμενα και μαθήματα οπότε μπορεί να το υποστηρίξει αρκετά το διδακτικό προσωπικό της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας.


Για το πόσο είναι εφικτό να εγκριθεί από το υπουργείο Παιδείας η ίδρυση νέου τμήματος ο κ. Κουτρούμπας δήλωσε ότι το θεωρεί αρκετά πιθανό, αρχικά εφόσον και οι φορείς αλλά και το ίδιο το πανεπιστήμιο είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν δυναμικά νέο τμήμα, ενώ ήδη με απόφαση του υπουργείου εντάχθηκαν φέτος νέα τμήματα στο μηχανογραφικό. Επίσης, όπως ανέφερε, αν τελικά εγκριθεί η ίδρυση του το νέο τμήμα θα μπορέσει να είναι έτοιμο προς λειτουργία άμεσα, ακόμα και από τον Σεπτέμβριο του 2018.

Στην συνέχεια της συζήτησης ο Κοσμήτορας μίλησε και για εκδηλώσεις των φοιτητών που πρόκειται να λάβουν χώρα μέσα στο επόμενο διάστημα. Αρχικά η Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας (ΧΟΦΟ), ομάδα που όπως είπε ο κ. Κουτρούμπας έχει δώσει πολλά και στους φοιτητές και στο πανεπιστήμιο, η οποία διοργανώνει τον ετήσιο χορό της ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου ενώ στις 25 του ίδιου μήνα η ομάδα θα βρεθεί στο Προεδρικό Μέγαρο καλεσμένη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Έπειτα στις 11 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον χώρο του Πανεπιστημίου διάλεξη με θέμα την ΚΑΠ, με εισηγητή τον κ. Τρέλλη και η οποία θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τέλος ο κ. Κουτρούμπας αναφέρθηκε και στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ – Δομή δια βίου μάθησης, η οποία ξεκίνησε πέρσι από τον Έβρο και φέτος αναπτύχθηκε και στην ευρύτερη Περιφέρεια, με διαλέξεις  από καθηγητές του ΔΠΘ τις οποίες παρακολούθησε ένας μεγάλος αριθμός πολιτών. Την Τετάρτη 3 Μαΐου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των διαλέξεων με τελετή λήξης και παράδοση βεβαιώσεων παρακολούθησης και ο κ. Κουτρούμπας εξέφρασε την επιθυμία η ΑΚΑΔΗΜΙΑ να συνεχίσει και τον επόμενο χρόνο με μεγαλύτερη επιτυχία την πορεία της.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του κ. Κουτρούμπα:


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Μαΐου, 2017 11:57

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV