Εγκαίνια έκθεσης «EGOMION» του Κωστή Γεωργίου στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Μαΐου, 2017 14:53

Εγκαίνια έκθεσης «EGOMION» του Κωστή Γεωργίου στην Αλεξανδρούπολη

Κορυφαίο εικαστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας, αποτελεί η ατομική έκθεση του καταξιωμένου σύγχρονου Έλληνα ζωγράφου και γλύπτη, Κωστή Γεωργίου, που θα παρουσιασθεί στην Αλεξανδρούπολη, στην Art Gallery Αθανασία Πεφτουλίδη.

Η έκθεση αυτή υπό τον τίτλο «EGOMION», εντάσσεται στην μεγάλη περιοδεία ατομικών εκθέσεων με μνημειακά έργα ζωγραφικής και γλυπτικής του διεθνώς αναγνωρισμένου εικαστικού καλλιτέχνη στα μεγαλύτερα μουσεία και γκαλερί του κόσμου, ενώ το φθινόπωρο η ίδια έκθεση θα μεταφερθεί στην C.JOHN Gallery, στο Mayfair, στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα η εν λόγω έκθεση ξεκίνησε από το μουσείο SUZHOU, το οποίο είναι ένα από τα σημαντικότερα μουσεία της Κίνας, για να μεταφερθεί στη συνέχεια στο μουσείο SHAANXI, στην FEIZI GALLERY στην Σαγκάη κλπ. Μετά το πέρας του ταξιδιού στην Κίνα ή έκθεση παρουσιάστηκε στο Σικάγο (HILTON ASMUS GALLERY), στην ΜΧ GALLERY στο Τορόντο (Καναδά) για να μεταφερθεί στην Ευρώπη στο MUSEE ANGLET – VILLA BEATRIX ENEA στο BIARRITZ της Γαλλίας, στο CENTRE CULTUREL UCCLE στις Βρυξέλλες, στην M GALLERY στην Αυστρία και στο Μουσείο ΜΠΕΝΑΚΗ στην Αθήνα.


Τα εγκαίνια της έκθεσης, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ελευθέρια» του Δήμου Αλεξανδρούπολης, θα γίνουν την Πέμπτη 4 Μαΐου και ώρα 20:00 παρουσία του καλλιτέχνη στην Art Gallery Αθανασία Πεφτουλίδη (Σκρά 2-4, Αλεξανδρούπολη, Τηλ. 25510-81220).

Την Παρασκευή 5 Μαΐου και ώρα 20:00, ο Κωστής Γεωργίου θα δώσει διάλεξη στο χώρο της γκαλερί με θέμα: «Η τέχνη εν μέσω κρίσης και ως εργαλείο στα χέρια της εξουσίας».

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Μαΐου και θα είναι ανοικτή για το κοινό όλη την εβδομάδα και τα Σαββατοκύριακα, από τις 9 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Μαΐου, 2017 14:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV