Γαβρόγλου: Υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο από 4 ετών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Μαΐου, 2017 11:18

Γαβρόγλου: Υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο από 4 ετών

Τη θέσπιση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για το σύνολο των νηπίων 4-6 ετών (θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα) προαναγγέλλει με συνέντευξή του στα Νέα, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.

«Η ένταξη του συνόλου των νηπίων 4-6 ετών στη δομή της υποχρεωτικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης αποτελεί σημαντικό στοιχείο του συνολικού μεταρρυθμιστικού σχεδίου που θα παρουσιάσουμε τέλη Ιουνίου.

» Στόχος μας είναι όχι μόνο να διευρυνθεί και να γενικευθεί η διετής υποχρεωτική φοίτηση των νηπίων Α’ και Β’ ηλικίας στην προσχολική αγωγή, αλλά και να εφαρμόσουμε αλλαγές στα αναλυτικά προγράμματα, εισάγοντας νέες εκπαιδευτικές μεθόδους. Είναι ένα θέμα που έχει αναδειχθεί πολιτικά από την προηγούμενη σχολική χρονιά μέσα από το περιεχόμενο του στόχου της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης» σημειώνει.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Γαβρόγλου αναφέρεται και στο θέμα των προσλήψεων, τονίζοντας ότι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί χρειάζονται ανεξάρτητα από τις μόνιμες προσλήψεις.


«Από αυτό όμως δεν συνάγεται ότι δεν θα γίνουν μόνιμοι διορισμοί μέχρι το 2020. Οι μόνιμοι διορισμοί παραμένουν σταθερός στόχος του υπουργείου και εξετάζουμε τρόπους να τους πραγματοποιήσουμε. Γνωρίζετε όμως ότι πάντα θα υπάρχει ανάγκη, έστω και για λίγους διορισμούς αναπληρωτών.»

Πηγή: in.gr

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Μαΐου, 2017 11:18

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV