1ο Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Απριλίου, 2017 15:32

1ο Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού στην Αλεξανδρούπολη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (World Tourism Organization – UNWTO) διοργανώνει το 1ο Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού στην Αλεξανδρούπολη, στις 26 και 27 Απριλίου. Στην διοργάνωση συμμετέχουν το Υπουργείο Τουρισμού και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού στην Αλεξανδρούπολη είναι το πρώτο εκ των δύο εργαστηρίων που θα πραγματοποιηθούν ως μέρος της ευρύτερης «Πρωτοβουλία Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού», ενός συλλογικού τουριστικού προγράμματος του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει στην αναζωογόνηση της κληρονομιάς του Δρόμου του Μεταξιού που εντοπίζεται σε όλη την Ευρώπη. Φέρνοντας κοντά τα κράτη μέλη του “Δρόμου του Μεταξιού”, τα μέλη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και τους Τουριστικούς φορείς από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, αυτό το Εργαστήριο θα είναι το πρώτο βήμα ενός προγράμματος που στοχεύει να καταφέρει τα εξής:

  • Η αξιοποίηση νέων τουριστικών προϊόντων και περιοχών που φέρουν το αποτύπωμα του Δρόμου του Μεταξιού.
  • Η δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών με την επαφή φορέων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες.
  • Η ανάπτυξη του διακρατικού τουρισμού, που σημαίνει ότι κάποιος που ακολουθεί τον Δρόμο του Μεταξιού επισκέπτεται διάφορες χώρες. Μία από αυτές θα είναι πλέον και η χώρα μας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εργαστηρίου, όπως διαμορφώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, τα θέματα που θα συζητηθούν θα αφορούν, μεταξύ άλλων:


  • στρατηγικές μάρκετινγκ,

  • τεχνικές προώθησης του «Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» ώστε αυτό να γίνει τουριστικό brand,

  • τρόπους αποτελεσματικής συνεργασίας δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την τουριστική ανάπτυξη,
  • τον ρόλο των θεματικών πολιτιστικών δραστηριοτήτων, όπως για παράδειγμα οι παραδοσιακοί χοροί, στην τουριστική προβολή μιας περιοχής και άλλα.

Ταυτόχρονα, διεθνής ομάδα πανεπιστημιακών θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τις δυνατότητες προώθησης του «Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» ως μιας ολοκληρωμένης τουριστικής διαδρομής.

Το πρόγραμμα του διημέρου του Εργαστηρίου (στα αγγλικά) μπορείτε να το δείτε εδώ.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Απριλίου, 2017 15:32

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV