Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Απριλίου, 2017 12:44

Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Σύλλογος Ελληνογαλλικής Φιλίας «Το Σπίτι της Αντουανέττας» και η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης, με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου την Δευτέρα 3 και την Τρίτη 4 Απριλίου με τέσσερις ταινίες του Γαλλικού Κινηματογράφου.

Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.


Οι ταινίες έχουν ελληνικούς υπότιτλους

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ

Δευτέρα 3 Απριλίου Ωρα 20:00
Brooklyn
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Pascal Tessaud
Ηθοποιοι: Kt Gorique, Rafal Uchiwa, Liliane Rovère, Jalil Naciri
Γαλλία, 2014 – Διάρκεια: 83′

Η Coralie, εικοσιδυάχρονη ελβετίδα ράπερ που εμφανίζεται με το όνομα «Brooklyn», αφήνει πίσω τη χώρα της και έναν πατέρα που δεν την καταλαβαίνει για να εγκατασταθεί στο Παρίσι. Μένει στο σπίτι μιας συνταξιούχου, της Odette, βρίσκει δουλειά σε έναν μουσικό σύλλογο στα παρισινά προάστια, στο Saint-Denis. Στη διάρκεια μιας βραδιάς slam, ένας από τους παρουσιαστές τη σπρώχνει στη σκηνή.
Διστακτική στην αρχή, κατακτά το κοινό της και γοητεύει τον ράπερ Issa, τον νεαρό ανερχόμενο αστέρα της πόλης

17630175_1403752423016815_5376771281606093472_n

Δευτέρα 3 Απριλίου Ωρα 21:30
Mauvais Sang (Κακό Αίμα ή Η Δική μας Νύχτα)
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Λεό Καράξ
Παίζουν: Michel Piccoli, Juliette Binoche, Denis Lavant
Γαλλία, 1986 – Διάρκεια: 125′

Ο Άλεξ είναι ένας εκρηκτικός, επαναστατημένος έφηβος ο οποίος έχασε πρόσφατα τον πατέρα του και καλείται πλέον από τον άλλοτε στενό συνεργάτη του πατέρα του και γκάνγκστερ διάσημο στους κύκλους της εγχώριας «ελίτ» Μαρκ (Μισέλ Πικολί) να συνδράμει στην επόμενη καλοστημένη του κομπίνα. Στόχος τους είναι να εισβάλουν σε ένα εργαστήριο και να καταφέρουν να αποσπάσουν τη φαρμακευτική θεραπεία του θανατηφόρου ιού της εποχής “STBO” (τύπου AIDS). Έχοντας μόλις χωρίσει από τη φίλη του, ο τελευταίος γνωρίζει τη νεαρή ερωμένη του αρχικακοποιού και την ερωτεύεται. Γκονταρική συνάντηση γκανγκστερικού φιλμ και παθιασμένης ερωτικής ιστορίας, ενορχηστρωμένη με τον πιο μοντέρνο και συγκινητικό τρόπο από τον 26χρονο τότε σκηνοθέτη Λεό Καράξ και με τη νεαρή τότε Ζουλιέτ Μπινός να δείχνει σαφή δείγματα του μεγάλου της υποκριτικού ταλέντου.Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη

 

Τρίτη 4 Απριλίου Ωρα 20:00
Η Μάχη του Σολφερίνο (La bataille de Solférino)
Σενάριο / Σκηνοθεσία: Justine Triet
Ηθοποιοί: Laetitia Dosch, Vincent Macaigne, Arthur Harari
Γαλλία, 2012 – Διάρκεια 94′

6 Μαϊου 2012, δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών. Η Λετίσια, δημοσιογράφος για την τηλεόραση, πρέπει να καλύψει το γεγονός στο επίκεντρο των εξελίξεων, τον δρόμο Σολφερίνο. Είναι επίσης η μέρα που ο Βινσέντ, ο πρώην της, καταφτάνει αποφασισμένος να επισκεφτεί τις δύο μικρές κόρες του. Και κάπως έτσι ξεκινάει η μάχη!

Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη

Τρίτη 4 Απριλίου Ωρα 21:45
Το τελευταίο διαμάντι (Le dernier diamant)
Σκηνοθέτης: Eric Barbier
Ηθοποιοί: Yvan Attal, Bérénice Bejo, Jean-François Stévenin
Γαλλία 2014 – Διάρκεια: 108′

Ο Simon Carrera (Υβάν Αττάλ) έχει μόλις αποφυλακιστεί υπό όρους. Όμως, το επόμενο σχέδιο γι αυτόν είναι ήδη έτοιμο. Μια ομάδα αποτελούμενη από εγκληματίες αλλά και από ειδικούς, καθοδηγούμενη από τον αδίστακτο Scylla, θα αναθέσει στον Simon το δύσκολο έργο να προσεγγίσει την Julia (Μπερενίς Μπεζό), η οποία πρόκειται να δημοπρατήσει το σπάνιο διαμάντι Florentin, αξίας 50 εκατομμυρίων που ανήκε στη μητέρα της, μετά τον ξαφνικό θάνατο της. Ο ληστής θα υποδυθεί έναν ειδικό προστασίας διαμαντιών, ο οποίος προσποιείται ότι γνώριζε καλά τη μητέρα του θύματος. Το κόλπο δείχνει να στήνεται τόσο καλά, όμως τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται ανάμεσα στους συνεργούς, αλλά και τίποτα δεν προμηνύει μια εντελώς ανατρεπτική εξέλιξη για όλους! Το «Τελευταίο Διαμάντι» γίνεται το μήλον της έριδος. Είναι η αιτία για μία από τις μεγαλύτερες ληστείες των τελευταίων ετών και αφορμή για έναν απρόσμενο και μεγάλο έρωτα.Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Αλεξανδρούπολη


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Απριλίου, 2017 12:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV