«Let’s do it Greece» και στην Σαμοθράκη!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 29 Μαρτίου, 2017 10:14

«Let’s do it Greece» και στην Σαμοθράκη!

Στις 2 Απριλίου και η Σαμοθράκη, όπως και η Αλεξανδρούπολη, ενώνεται με όλη η Ελλάδα που γίνεται μια μεγάλη εθελοντική οικογένεια για το «Let’s do it Greece».

Ο Σύλλογος «Βιώσιμη Σαμοθράκη» θα συμμετέχει φέτος στην πανελλαδική δράση «Let’s do it Greece», ένα φιλόδοξο όραμα για το περιβάλλον, με σκοπό την προώθηση του εθελοντισμού, την αισθητική αναβάθμιση του νησιού αλλά και την διάδοση κάποιων πληροφοριών για το πώς μπορούμε να μειώσουμε τον όγκο του σκουπιδιών μας καθημερινά με ελάχιστο κόπο.

Με την πρόθεση και την πρωτοβουλία του συλλόγου «Βιώσιμη Σαμοθράκη», την υποστήριξη του Δήμου Σαμοθράκης και άλλους συλλόγους του νησιού, την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, η Σαμοθράκη θα συντονιστεί με ολόκληρη τη χώρα. Σκοπός της δράσης είναι να ομορφύνει 1.500 σημεία μέσα σε 1 μέρα! Χιλιάδες εθελοντές ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μιας παρέας φίλων που οραματίστηκε, εδώ και πέντε χρόνια, να συντονίσει ολόκληρη τη χώρα ενώνοντας τις δυνάμεις τους σε ένα ετήσιο ραντεβού με επίκεντρο τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.


Οι κάτοικοι της Σαμοθράκης θα συμμετέχουν εθελοντικά στην δράση «Let’s do it Greece» καθαρίζοντας την παραλία του λιμανιού της Καμαριώτισσας. Όλοι οι εθελοντές θα συγκεντρωθούν το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου, στις 10:00 το πρωί στα πλακάκια της Καμαριώτισσας όπου και θα γίνει η καταγραφή των εθελοντών, ο χωρισμός σε ομάδες, η διανομή των διακριτικών και μία σύντομη ενημέρωση για τον σκοπό και το σχέδιο της δράσης. Έπειτα θα γίνει η συλλογή των σκουπιδιών (ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα) για μία περίπου ώρα από το λιμανάκι της Καμαριώτισσας ως το εκκλησάκι του Άγιου Νικόλα.

Παράλληλα, και ειδικά για τους πιο μικρούς, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες με την επαναχρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών και θα δημιουργηθεί το δέντρο της Γης με περιβαλλοντικά μηνύματα. Τέλος θα γίνει μία ενημέρωση από τα μέλη της «Βιώσιμης Σαμοθράκης» με την πρόθεση να τονιστεί στους  κάτοικους του νησιού η σημασία της σωστής διαχείρισης των αποβλήτων με το σύνθημα «1 Μέρα Συντονιζόμαστε, 364 Mέρες Συνεργαζόμαστε».

Περαιτέρω πληροφορίες στο e-mail: [email protected] ή στα τηλ 6972813451 (Μυρσίνη Τσίπου) και 6970364600 (Καρλότα Μαρανιόν).

«Let’s do it Greece» και στην Σαμοθράκη!

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 29 Μαρτίου, 2017 10:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV