Έρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Μαρτίου, 2017 12:59

Έρχεται το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ!

Έρχεται στις 4 Απριλίου το νέο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ το οποίο θα αντικαταστήσει σταδιακά το παλιό, για λόγους ασφαλείας.

Η εισαγωγή του νέου χαρτονομίσματος αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα στην προσπάθεια να καταστούν τα τραπεζογραμμάτια ευρώ ακόμη ασφαλέστερα. Μετά τα 5, τα 10 και τα 20 ευρώ, τα 50 ευρώ είναι η τέταρτη ονομαστική αξία της δεύτερης σειράς τραπεζογραμματίων ευρώ, της αποκαλούμενης σειράς «Ευρώπη».

Το χαρτονόμισμα των 50 ευρώ είναι το χαρτονόμισμα του ευρώ με την ευρύτερη χρήση, καθώς αντιστοιχεί στο 45% του συνόλου των τραπεζογραμματίων σε κυκλοφορία. Υπάρχουν περισσότερα τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ σε κυκλοφορία από ό,τι τραπεζογραμμάτια των 5, των 10 και των 20 ευρώ μαζί. Επίσης, ο αριθμός των τραπεζογραμματίων των 50 ευρώ σε κυκλοφορία είναι σχεδόν ίσος με τον συνολικό αριθμό όλων των ονομαστικών αξιών που βρίσκονταν σε κυκλοφορία στο τέλος του 2002, έτος κατά το οποίο εισήχθησαν τα τραπεζογραμμάτια και τα κέρματα ευρώ, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας διευκολύνουν την εξακρίβωση της γνησιότητας του νέου τραπεζογραμματίου των 50 ευρώ με τη μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος, εξέταση υπό γωνία».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Μαρτίου, 2017 12:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV