Αλλαγή Φρουράς στις στρατιωτικές μονάδες του Βορείου Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Μαρτίου, 2017 10:00

Αλλαγή Φρουράς στις στρατιωτικές μονάδες του Βορείου Έβρου

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 15 Μαρτίου η διαδικασία παράδοσης – παραλαβής των διοικήσεων των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής του Βορείου Έβρου, μετά από τις πρόσφατες αποφάσεις της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Tην Παρασκευή 10 Μαρτίου έλαβε χώρα στο Διδυμότειχο η Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής της XVI Μ/Κ  Μεραρχίας, την οποία παρέδωσε ο  Στρατηγός Χαρ. Λαλούσης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της Σχολής Ευελπίδων, στον Στρατηγό Δημ. Μπονώρα. Στην Τελετή παραβρέθηκαν ο Αρχηγός Γ.Ε.Σ Στρατηγός Αλκ. Στεφανής και ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού Στρατηγός Γεωρ. Καμπάς.

Tην Δευτέρα 13 Μαρτίου ακολούθησε στον Λαγό η Παράδοση – Παραλαβή της 30ης Ταξιαρχίας την οποία παρέδωσε ο Ταξίαρχος Αναστ. Σπανός στον Ταξίαρχο Νικ. Αγγελή.


Την ίδια μέρα έγινε και η αντίστοιχη τελετή στην Πλάτη του 21ου Συντάγματος  όπου την Διοίκηση του 21ου Συντάγματος παρέδωσε ο Συνταγματάρχης Γεω. Χατζηγεωργίου στο Συνταγματάρχη Γρηγόριο Μπουτλιάκη.

Την Τρίτη 14 Μαρτίου έγινε η αλλαγή Διοικητή της 50ης Ταξιαρχίας στο Σουφλί παρουσία τοπικών φορέων όπου παρέδωσε ο Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης στον Ταξίαρχο Ιωάννη Τσιόπλα.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου την διοίκηση της 3ης Ταξιαρχίας στην Καβύλη παρέδωσε ο Στρατηγός Νικ. Παναγόπουλος στον Ταξίαρχο Ανδρέα Φλωράτο.

Στις Τελετές Παράδοσης-Παραλαβής παρευρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και τοπικοί φορείς.

 

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Μαρτίου, 2017 10:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV