Παρουσίαση βιβλίου “Οι τελευταίες πεντάρες” στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάρτιος 15, 2017 18:15

Παρουσίαση βιβλίου “Οι τελευταίες πεντάρες” στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Αυδίκου “Οι τελευταίες πεντάρες” την Πέμπτη 16 Μαρτίου, 7:30 μ.μ., στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Το βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Αλεξανδρούπολης – Φωτεινή Σκαρλακίδου, το Αρχείο Θρακικής Λογοτεχνίας Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, το Εργαστήρι Λόγου και Τέχνης Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξ/πολεως “Η Συνάντηση”, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου και οι εκδόσεις ΤΑΞΙΔΕΥΤΗΣ, σας προσκαλούν την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017, ώρα 7.30μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Αυδίκου “Οι τελευταίες πεντάρες”.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Σούλα Οικονομίδου, Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΔΠΘ
Θανάσης Β.Κούγκουλος, Δρ.Νέας Ελληνικής Φιλολογίας

Συντονίζει ο Θανάσης Τσολάκης, δημοσιογράφος

Αφήγηση και Μουσική: Εργαστήρι Λόγου και Τέχνης Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης “Η Συνάντηση”.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Οι τελευταίες πεντάρες”:

Ένα τάμα και μια υπόσχεση στην αγαπημένη του Νίκη και τον παππού του  στέλνουν τον Σπυρίδωνα από το Λονδίνο στην Πρέβεζα.Η επίσκεψη γίνεται αφορμή να γνωρίσει μια άλλη πλευρά του παππού του. Η εικόνα με την οποία μεγάλωσε θρυμματίζεται. Τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Σκέψεις και καλά κρυμμένα μυστικά.
Ανοίγει σιγά – σιγά  η κουρτίνα της λήθης που σκέπασε την πόλη και όσα έγιναν την εποχή εκείνη. Μια πόλη που χωρίστηκε στα δύο. Μια εποχή όπου επικράτησε η αλόγιστη βία. Ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάστηκαν. Ο φόβος που απλώθηκε παντού. Η σιωπή που έκλεισε τα στόματα των περισσότερων.
Όλα αυτά ως τη στιγμή που φτάνει ο Σπυρίδων. Όλοι πια ξύνουν τις πληγές και τη μνήμη τους. Αναφέρονται σε πάθη και αδυναμίες. Στην απρονοησία και τον φανατισμό. Σε όνειρα και προσδοκίες. Σε συγκρούσεις και απογοητεύσεις. Στον πόνο και την ερήμωση της πόλης. Σε έρωτες που πόνεσαν αλλά και ξεπέρασαν τις αντιθέσεις.
Οι ανθρώπινες σχέσεις που δοκιμάζονται σε καιρούς εμφύλιας σύγκρουσης, τυφλής βίας.

Παρουσίαση βιβλίου "Οι τελευταίες πεντάρες" στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

 

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάρτιος 15, 2017 18:15
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter