Αμετάβλητοι οι εισακτέοι στα Πανεπιστημιακά τμήματα της Ορεστιάδας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Μαρτίου, 2017 14:17

Αμετάβλητοι οι εισακτέοι στα Πανεπιστημιακά τμήματα της Ορεστιάδας

Από τα στοιχεία που έδωσε χτες το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον αριθμό των εισακτέων στα ΑΕΙ για το 2017, φαίνεται ότι φέτος θα είναι μειωμένος και ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ κατά 495 θέσεις ειδικότερα στις περιζήτητες σχολές, οι οποίες φέτος θα δώσουν στους υποψηφίους 1.005 θέσεις λιγότερες από πέρυσι.

Παρόλα αυτά αμετάβλητος παραμένει ο αριθμός των εισακτέων που θα δεχτούν τα δύο τμήματα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύουν στην πόλη της Ορεστιάδας. Συγκεκριμένα το τμήμα  Αγροτικής Ανάπτυξης φέτος θα δεχτεί 210 εισακτέους και το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων θα δεχτεί 160 εισακτέους στο σύνολο δηλαδή 370 νέοι φοιτητές, ακριβώς όσους και την προηγούμενη χρονιά.

dpth


Για το θέμα μίλησε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα “Άκου τι συμβαίνει” ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας & Δασολογίας κ. Σπυρίδων Κουτρούμπας.

Ο κ. Κουτρούμπας δήλωσε ευχαριστημένος από το γεγονός καθώς όπως είπε “οι φοιτητές είναι αυτοί που κάνουν τις σχολές” και δήλωσε πως η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία ευχάριστη είδηση και για τα τμήματα αλλά και για την πόλη της Ορεστιάδας.

Επιπλέον ο κ. Κουτρούμπας μίλησε για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στα πανεπιστημιακά τμήματα της Ορεστιάδας με τη συμμετοχή των φοιτητών στην διοργάνωση τους, οι οποίες απευθύνονται τόσο σε φοιτητές όσο και στο ευρύ κοινό και μάλιστα με μεγάλη ανταπόκριση από την τοπική κοινωνία: ” Έχουμε το πλεονέκτημα να βρισκόμαστε στην καρδιά μιας περιοχής που δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο στον πρωτογενή τομέα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε.”

Τέλος ο κ. Κουτρούμπας μίλησε για τις εξωπανεπιστημιακές δραστηριότητες των φοιτητών της Ορεστιάδας, οι οποίοι συμβάλλουν σημαντικά στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, με την Χορευτική Ομάδα Φοιτητών Ορεστιάδας (ΧΟΦΟ), την κινηματογραφική ομάδα φοιτητών αλλά και την Θεατρική ομάδα που συστήνεται επίσης από φοιτητές των τμημάτων.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 15 Μαρτίου, 2017 14:17

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV