Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Μποταΐτης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Μαρτίου, 2017 11:40

Νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Μποταΐτης

Εχθές, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των μελών της νέας Οικονομικής Επιτροπής.

Πρόκειται αφενός για το Προεδρείο του ανώτατου οργάνου της Περιφέρειάς μας, αφετέρου για μια Επιτροπή με πολύ σημαντικό και κρίσιμο ρόλο.

Η εκλογική διαδικασία κύλησε ομαλά και ανέδειξε Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου τον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου κ. Σωτήριο Μποταΐτη.


Αντιπρόεδρος και Γραμματέας αναδείχθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Έβρου και Ξάνθης κκ. Σταύρος Καβαρατζής και Χουσεΐν Μεχμέτ Ούστα.

Επίσης, νέα τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία οι:

  1. Χρήστος Γεωργιτσόπουλος
  2. Κυριακή Αλατζά-Παπαδοπούλου
  3. Κωνσταντίνος Εξακουστός
  4. Μετίν Μουσταφά
  5. Κωνσταντίνος Αντωνιάδης
  6. Φώτιος Καραλίδης
  7. Αρχέλαος Γρανάς
  8. Παντελής Λασκαρίδης

Αναπληρωματικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής εξελέγησαν με σειρά κατάταξης από την πλειοψηφία και τη μειοψηφία οι:

  1. Ελεονώρα Μοσχοφίδου-Βλάχου
  2. Σταύρος Τσολάκης
  3. Αθανάσιος Αραμπατζής
  4. Γεωργία Χειράκη
  5. Μπιρόλ Ιντζέ Μεμέτ
  6. Αναστάσιος Τσαλδαρίδης
  7. Ριτβάν Κοτζά Μουμίν
  8. Γεώργος Ζιμπίδης

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής πρόκειται να οριστεί ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς.

Με την εκλογή του, ο νέος Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μποταΐτης δήλωσε:

«Η εκλογή μου στη θέση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου αποτελεί για μένα ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη και θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τους συναδέλφους μου για την πρόταση στο πρόσωπό μου και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιέβαλαν.

Θα εργαστώ για τη διατήρηση υψηλού επιπέδου στις συνεδριάσεις έτσι ώστε αυτές να αποτελούν πρότυπο δημοκρατικών και ουσιαστικών συζητήσεων. Η βελτίωση των λειτουργιών του Περιφερειακού Συμβουλίου, η αμεσότητα στην ενημέρωση των περιφερειακών συμβούλων και των πολιτών είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.»

Μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών, ο κ. Μέτιος έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θέλω να συγχαρώ αμφότερα τα νέα μέλη του Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Οικονομικής Επιτροπής και να τους ευχηθώ καλή δύναμη και καλό έργο στα νέα τους καθήκοντα.

Είμαι σίγουρος ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε την καλύτερη δυνατή συνεργασία – όπως και με τους υπόλοιπους συναδέλφους – προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες και τα προβλήματα της Περιφέρειάς μας και να εργαστούμε για την ουσιαστική ανάπτυξη του τόπου μας.»


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Μαρτίου, 2017 11:40

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV