Δημιουργία δικτύου διαδρομών πεζοπορικού τουρισμού στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Μαρτίου, 2017 10:04

Δημιουργία δικτύου διαδρομών πεζοπορικού τουρισμού στο Δήμο Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί στην παρουσίαση της πρώτης φάσης του σχεδιασμού για τη δημιουργία δικτύου διαδρομών πεζοπορικού τουρισμού. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, ώρα 18:00 μ.μ..

Η δημοτική αρχή, για πρώτη φορά αναλαμβάνει δράση, σε μια προσπάθεια δημιουργίας της βασικής υποδομής πεζοπορικών διαδρομών, σε όλη  την έκταση του Δήμου, αναθέτοντας στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση PathsofGreece (Μονοπάτια της Ελλάδας) να αναζητήσει και να χαρτογραφήσει τα μονοπάτια της περιοχής. Επί πολλές μέρες κι αψηφώντας το βαρύ χειμώνα, οι άνθρωποι της Paths of Greece εργάστηκαν σαρώνοντας τη μεγάλη έκταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, αναζητώντας μονοπάτια και πεζοπορικές διαδρομές. Στόχος, η παραγωγή σχεδίου ανάπτυξης πεζοπορικών διαδρομών, ώστε να γνωρίσουμε τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο, περπατώντας!

Η συνάντηση στις 8 Μαρτίου έχει ως στόχο να αναλυθεί ο τρόπος δημιουργίας πεζοπορικών διαδρομών και τα οφέλη που μπορεί να έχει για την τοπική κοινωνία, να παρουσιαστούν τα πρώτα πορίσματα της έρευνας, αλλά και να ακουστούν ιδέες από όλους σχετικά με τα μονοπάτια και τις διαδρομές της ευρύτερης περιοχής της Αλεξανδρούπολης. Η συμβολή όλων είναι ιδιαίτερα πολύτιμη και ευπρόσδεκτη καθώς η δημιουργία δικτύου πεζοπορικών διαδρομών είναι ένα έργο που θα γίνει πρωτίστως για τους ανθρώπους της Αλεξανδρούπολης και δεν μπορεί να πετύχει χωρίς αυτούς, ενώ ήδη ένας μεγάλος αριθμός φορέων και μεμονωμένων ατόμων έχει συμβάλλει σε αυτή τη προσπάθεια, συνεργαζόμενοι με τους ανθρώπους της Paths of Greece.


Η συνάντηση οργανώνεται από το Δήμο Αλεξανδρούπολης, σε συνεργασία με την PathsofGreece.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Μαρτίου, 2017 10:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV