Το Κινητό Πλανητάριο Starlab επιστρέφει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Μαρτίου, 2017 12:42

Το Κινητό Πλανητάριο Starlab επιστρέφει στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Μετά από απαίτηση πολλών σχολικών μονάδων και συμπολιτών μας, που δεν κατάφεραν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του “Κινητού Πλανητάριου Starlab” στην πρώτη του επίσκεψη στο Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αλεξανδρούπολης υλοποιεί ξανά την εκπαιδευτική δράση «Πλανητάριο».

Περιγραφή δράσης: Σε συνεργασία με το πλανητάριο σχεδιάστηκε μια εκπαιδευτική δράση η οποία συμπεριλαμβάνει τη μοναδική εμπειρία ενός πραγματικού πλανηταρίου μέσα στο θόλο όπου οι μαθητές κάνουν ένα μοναδικό ταξίδι στο διάστημα, βλέπουν τα αστέρια και τους πλανήτες όπως φαίνονται σε σκοτεινό ουρανό, μαθαίνουν για τους μύθους των αστεριών και τις ιστορίες που τα συνδέουν. Επιπρόσθετα η εκπαιδευτική δράση υποστηρίζεται και ολοκληρώνεται με την υλοποίηση οργανωμένης δραστηριότητας προκειμένου οι μαθητές να αποτυπώσουν και να οικοδομήσουν την δική τους εικόνα για τους πλανήτες, τους αστερισμούς και το διάστημα.

Η δράση κάθε φορά διαμορφώνεται με τις μαθησιακές ανάγκες καθώς και τα αναπτυξιακά και γνωστικά χαρακτηριστικά κάθε ηλικιακής ομάδας.


Ομάδα στόχου: Η εκπαιδευτική δράση προτείνεται για τις τάξεις του Δημοτικού.

Διάρκεια δράσης: 1 ώρα και 30 λεπτά

Ημερομηνίες υλοποίησης της εκπαιδευτικής δράσης: 01 – 17 Μαρτίου 2017

Δηλώσεις συμμετοχής: Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση, επικοινωνήστε με την γραμματεία του Μ.Φ.Ι.Α. στο 2551-0-80204 ή 6977320360 κα Χριστίνα Αποστόλου.

Κόστος συμμετοχής ανά άτομο: 3 ευρώ

Οπτικοακουστικό πρόγραμμα: Το οπτικοακουστικό μέρος του προγράμματος υποστηρίζει με αφήγηση και συζήτηση η κα Χριστίνα Αποστόλου.

Σχεδιασμός, οργάνωση και υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης: Ανδρεάδου Έφη, εκπαιδευτικός παιδιών προσχολικής ηλικίας με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην άτυπη εκπαίδευση, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Μ.Φ.Ι.Α.

Μέρες και ώρες προβολών για το κοινό:

α πλανηταριο Μ.Φ.Ι.Α.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 3 Μαρτίου, 2017 12:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV