Συμμετοχή των γιατρών της Θράκης στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Μαρτίου, 2017 13:56

Συμμετοχή των γιατρών της Θράκης στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ) δηλώνει ότι θα συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την Πέμπτη 2 Μαρτίου ενάντια στον νέο ασφαλιστικό νόμο.

Η ανακοίνωση της ΕΙΝΟΚΥΘ:

Η ΕΙΝΟΚΥΘ συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση που προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ για την Πέμπτη 2 Μαρτίου ενάντια στον νέο ασφαλιστικό νόμο.


Με τον νέο νόμο μπαίνει άλλος ένας κρίκος στην αντι-ασφαλιστική νομοθεσία των τελευταίων ετών που θίγει βάναυσα και τον δικό μας κλάδο. Ενταφιάζεται οριστικά ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης, δικαίωμα δεκαετιών κατακτημένο με αγώνες, εφόσον η ανταποδοτικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυτοχρηματοδότηση των ταμείων απ’ τους εργαζόμενους.

Μειώνονται ακόμη περισσότερο οι συντάξεις μέσω του νέου τρόπου υπολογισμού τους.

Επιβάλλονται νέες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Χαρακτηριστικό είναι ότι αν κάποιος επιθυμεί να θεμελιώσει δικαίωμα και για δεύτερη ανταποδοτική σύνταξη ή να συνεχίσει την ασφάλιση του και σε δεύτερο φορέα ασφάλισης (ΤΣΑΥ) επιβαρύνεται και με την εργοδοτική εισφορά. Το ύψος της δεύτερης ασφαλιστικής εισφοράς διαμορφώνεται στο 20% των συντάξιμων αποδοχών.                                                                      

Τριπλασιάζεται σχεδόν το κόστος εξαγοράς πλασματικών ετών αφού αυξάνεται σταδιακά από 6,67% στο 20%.

Με την ενοποίηση των ταμείων στον ΕΦΚΑ ολοκληρώνεται η εγκληματική λεηλασία των αποθεματικών του ΤΣΑΥ μετά το τζογάρισμα στο χρηματιστήριο, τα ομόλογα και το κούρεμα του PSI.

Διεκδικούμε:

Κατάργηση όλων των αντι-ασφαλιστικών νόμων. Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση.

 Άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας στην Κοινωνική Ασφάλιση. Πλήρης κάλυψη από το κράτος των κλεμμένων αποθεματικών των ταμείων.

Αποκατάσταση των μισθολογικών και ασφαλιστικών απωλειών. Μείωση των εισφορών για τον κλάδο της σύνταξης.

Ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με αποκλειστική χρηματοδότηση από το κράτος. Κατάργηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον κλάδο υγείας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 1 Μαρτίου, 2017 13:56

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV