Σεμινάριο αντισφαίρισης στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Φεβρουαρίου, 2017 14:26

Σεμινάριο αντισφαίρισης στην Ορεστιάδα

Για πολλούς το τένις αποτελεί ένα άθλημα “αδικημένο” στην ελληνική πραγματικότητα, ειδικότερα στο μάθημα της φυσικής αγωγής στα σχολεία όπου άλλα αθλήματα όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ μοιάζουν να το παραγκωνίζουν. Ελάχιστοι θυμούνται να έχουν γνωρίσει το άθλημα ως μαθητές ενώ ελάχιστοι επίσης είναι και οι καθηγητές φυσικής αγωγής που γνωρίζουν καλύτερα το τένις ώστε να το διδάξουν και στις νεότερες γενιές.

Ευτυχώς όμως αυτό το γεγονός έρχεται να αλλάξει η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) και ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ορεστιάδας με την πραγματοποίηση σεμιναρίου με θέμα: «Η Αντισφαίριση στο Δημοτικό Σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο: Διδακτική μεθοδολογία».


Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο μέρη, το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος στην Ορεστιάδα, το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 στο κλειστό γήπεδο “Νίκος Σαμαράς” με εισηγητή τον ομοσπονδιακό προπονητή αντισφαίρισης κ. Χρήστο Μούρτζιο.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε καθηγητές Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι διδάσκουν σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Το πρώτο μέρος αφορά στην θεωρητική προσέγγιση του γνωστικού, αθλητικού αντικειμένου. Θα αναλυθεί λεπτομερώς, μέσα από καρτέλες μαθημάτων, ο τρόπος παρουσίασης και εισαγωγής του αθλήματος στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ενώ θα συζητηθούν τα σημαντικά σημεία που πρέπει να προσέξει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, τα αντικείμενα εκμάθησης που μπορούν να διδαχθούν στο σχολείο, ο τρόπος οργάνωσης του μαθήματος, οι δραστηριότητες που μπορούν να ενταχθούν και στο πως μπορεί να γίνει η ανατροφοδότηση των μαθητών για το κάθε αντικείμενο μέσα από διάφορες προτεινόμενες ερωτήσεις.

Το δεύτερο είναι το βιωματικό μέρος όπου οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής θα έχουν την ευκαιρία μέσα από την πράξη, να βιώσουν το πώς μπορούν να ξεκινήσουν την εκμάθηση του αθλήματος στα παιδιά ενώ θα υπάρξει επίδειξη προασκήσεων που αφορούν στην εκμάθηση βασικών κινητικών δεξιοτήτων μέσα από το τένις, ώστε σταδιακά να ενταχθούν τα παιδιά και αβίαστα να χρησιμοποιήσουν τις ρακέτες.

Το σεμινάριο συνδιοργανώνουν η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.), ο Όμιλος Αντισφαίρισης Ορεστιάδας, ο ομοσπονδιακός προπονητής αντισφαίρισης κ. Χρήστος Μούρτζιος, η Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης κ. Κωνσταντινίδου Ξανθή και ο Δήμος Ορεστιάδας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 23 Φεβρουαρίου, 2017 14:26

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV