ΕΛΓΑ: Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις μελισσοτρόφων Έβρου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Φεβρουαρίου, 2017 14:23

ΕΛΓΑ: Τι γίνεται με τις αποζημιώσεις μελισσοτρόφων Έβρου

Στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή του Δημήτρη Μηλίκα “Άκου τι συμβαίνει” μίλησε ο Προϊστάμενος ΕΛΓΑ του Τμήματος Αλεξανδρούπολης κ. Πανάγος Αθανάσιος σχετικά με τις ζημιές των μελισσοτρόφων και όσα πρέπει για γνωρίζουν για τις αποζημιώσεις.

“Θύματα” του παγετού στον Έβρο έπεσαν πολλοί μελισσοτρόφοι, οι οποίοι μετράνε ζημιές στις κυψέλες τους. Ο ΕΛΓΑ έχει ήδη ξεκινήσει την διαδικασία για την υποβολή δηλώσεων ζημιών στα μελίσσια.

Όπως έγινε γνωστό, παράταση δόθηκε για τις δηλώσεις ζημιάς των μελισσοτρόφων στον ΕΛΓΑ. Η αρχική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ήταν η Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017 ενώ πλέον οι δηλώσεις θα γίνονται έως και την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 ενώ, όπως τόνισε ο κ. Πανάγος, δεν πρόκειται να δοθεί περαιτέρω παράταση.


Οι προϋποθέσεις για να καταστεί κάποιος μελισσοτρόφος δικαιούχος αποζημίωσης είναι:

  • Να έχει υποστεί ζημιά το ελάχιστο σε 5 κυψέλες (ανά μελίσσι)
  • Να έχει συνολικά το ελάχιστο 10 κυψέλες (ανά μελίσσι)
  • Να έχει μελισσοκομικά βιβλία
  • Να είναι ασφαλισμένος (δήλωση εκτροφής του 2016)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τους τοπικούς ανταποκριτές ΕΛΓΑ ή στο τηλέφωνο 2551088100 (γραφεία ΕΛΓΑ Αλεξανδρούπολης).

Πληροφορίες για τις δηλώσεις ζημιών σε Πέπλο και Φέρρες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Όπως δήλωσε ο κ. Πανάγος γνωρίζουν ότι υπάρχουν σοβαρές ζημιές σε μελισσοτροφεία αλλά δεν έχουν έως τώρα ξεκάθαρη εικόνα για την ακριβή έκταση των ζημιών. Ακόμη τόνισε πως έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί οι μελισσοκομικοί συνεταιρισμοί για την έγκαιρη ενημέρωση των μελισσοτρόφων αλλά και στον ΕΛΓΑ θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την γρήγορη εξυπηρέτηση σχετικά με τις αποζημιώσεις των μελισσοτρόφων.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 22 Φεβρουαρίου, 2017 14:23

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV