«Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα»: Ένα πρωτότυπο bazaar βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 21, 2017 14:59

«Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα»: Ένα πρωτότυπο bazaar βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης «Dance Art Academy» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης-Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Επιμελητήριου Έβρου, οργανώνει μια διήμερη εκδήλωση στις 18 και 19 Μαρτίου 2017 με τίτλο «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα».

Σκοπός είναι να τονίσουμε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα αισθήματα της αλληλεγγύης και της πνευματικής ανάπτυξης που είναι βασικά τις δύσκολες αυτές εποχές και θα παρακαλούσαμε τη συνδρομή σας σε αυτή την σημαντική προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού ώστε να ωθήσουμε ακόμη πιο ενεργά τη συμμετοχή και προσφορά όλων μας στα κοινά, “παρασύροντας” τα παιδιά μας και όλους τους δημότες στο «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα». Επιθυμία μας είναι να δημιουργήσουμε μια θεσμική εκδήλωση για το κοινό όφελος που τις επόμενες χρονιές θα παρέχει παράλληλες δράσεις στον Έβρο και στην ευρύτερη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Οι δημότες θα έχουν την δυνατότητα να συνεισφέρουν προσφέροντας/δωρίζοντας ένα ή περισσότερα βιβλία οποιασδήποτε θεματολογίας και περιεχομένου (π.χ. σχολικό βοήθημα, λογοτεχνικό, ιατρικό, παιδικό κ.τ.λ.) σε προκαθορισμένους χώρους συλλογής από τις 21 Φεβρουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου.

Στη συνέχεια όλα τα βιβλία που θα συγκεντρωθούν, θα ταξινομηθούν και θα παρουσιαστούν στις 18 και 19 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα σε ένα μοναδικό διήμερο Bazaar βιβλίου. Ο κάθε δημότης-πολίτης θα έχει τη δυνατότητα στο χώρο της εκδήλωσης να αποκτήσει τα βιβλία της αρεσκείας του με μόνο 1 ευρώ το καθένα.

Όλα τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο & Εθελοντικό – Κοινωνικό Ιατρείο – Φαρμακείο Δήμου Αλεξανδρούπολης, που ειδικά αυτό το διάστημα οι ανάγκες του είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης και της ανεργίας.

Για την περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού, εθελοντές του γραφείου εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης θα συντονίσουν την όλη δραστηριότητα.

Η διήμερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο (προαύλιο) της νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης (Καπνομάγαζο).

Τα βιβλία που δεν θα πουληθούν με το πέρας της εκδήλωσης θα διατεθούν στην ενίσχυση βιβλιοθηκών σχολείων και ιδρυμάτων.

Η εκδήλωση «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα» μεταμορφώνει την όμορφη πόλη της Αλεξανδρούπολης σε ένα μοναδικό σταυροδρόμι πολιτισμού και πνεύματος για μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην κοινωνική αφύπνιση φιλανθρωπικών δράσεων, στον εθελοντισμό και στον εμπλουτισμό γνώσεων.

Σημεία Χώρων και Επιχειρήσεων Συλλογής Βιβλίων για την εκδήλωση «Ένα βιβλίο – χίλια χαμόγελα».

  1. Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Καραολή & Δημητρίου 40 – Αλεξ/πολη. Στο ισόγειο. Δευτέρα – Παρασκευή 9:00-14:00.
  2. Δήμος Αλεξανδρούπολης – Λ. Δημοκρατίας 306. Στο γραφείο τύπου στο ισόγειο. Δευτέρα – Παρασκευή 8:30-14:30.
  3. Επιμελητήριο Έβρου – Λ. Δημοκρατίας 307- Αλεξ/πολη. Στη γραμματεία διοίκησης στον 2ο όροφο. Δευτέρα – Παρασκευή 10:00-14:30.
  4. OPTIC STORE KETSERIS – Λ. Δημοκρατίας 312- Αλεξ/πολη.  Δευτέρα – Σάββατο ωράριο καταστημάτων.
  5. Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης – Ανδριανουπόλεως & Ι. Καβύρη γωνία – Αλεξ/πόλη. Δευτέρα – Σάββατο Ωράριο καταστημάτων.
  6. Ψητοπωλείο Περίγυρος – Λ. Δημοκρατίας 365 – Αλεξ/πολη. Δευτέρα – Κυριακή 12:00-24:00
  7. Φούρνος Φραγκοπούλου – Λ. Δημοκρατίας 145- Αλεξ/πολη. Δευτέρα – Σάββατο 07:00-15:00
  8. Ζαχαροπλαστείο Μέλισσα -Λ. Μάκρης 31 (πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής) – Αλεξ/πολη.  Δευτέρα – Κυριακή 10:00-22:00

Τα βιβλία που δωρίζονται/ προσφέρονται από τους πολίτες, είναι πρέπον να είναι σε καλή κατάσταση και σε καμία περίπτωση το περιεχόμενο/θεματολογία/εξώφυλλο τους δεν πρέπει να είναι προσβλητικό ή ακατάλληλο.

Με αφορμή το διήμερο bazzar δόθηκε χτες στο Νομαρχείο κοινή συνέντευξη τύπου από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτριο Πέτροβιτς, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, τον Δημοτικό Σύμβουλο Αλεξανδρούπολης και εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Κωνσταντίνο Γκοτσίδη, τον εκπρόσωπο τύπου του συλλόγου «Dance Art Academy» Γεώργιο Πιρπιρή, και την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Καίτη Μακρή.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου δήλωσε σχετικά: «Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, ειδικά σε μια χρονική περίοδο, όπως η παρούσα, όπου οι οικονομικές συνθήκες καθορίζουν το πώς οφείλουμε να λειτουργούμε στο πλαίσιο της αλληλεγγύης. Είναι μια πρωτοβουλία που έχει κυρίαρχο στοιχείο την αλληλεγγύη προς όλους τους συμπολίτες μας, αλλά έχει κι ένα πνευματικό υπόβαθρο. Διότι το βιβλίο είναι πνευματική τροφή. Όλοι μας έχουμε βιβλία, τα οποία έχουμε διαβάσει, κι ενδεχομένως να μπορούσαν να κάνουν κάποιους συμπατριώτες μας σοφότερους ή να τους χαρίσουν ψυχαγωγία. Όλα αυτά τα βιβλία που δεν χρειαζόμαστε θα μπορούσαμε να τα διαθέσουμε για έναν καλό σκοπό. Αυτός είναι ο στόχος της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας που στηρίζει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης – Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ευελπιστώντας μαζί με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη θέσπιση ενός νέου θεσμού που στηρίζει το πνεύμα, την αλληλεγγύη, και γενικότερα θα διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία».


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 21, 2017 14:59

Συνεντεύξεις

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter