Παρουσίαση του βιβλίου “Μια άλλη ευκαιρία” στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 21, 2017 10:02

Παρουσίαση του βιβλίου “Μια άλλη ευκαιρία” στο Διδυμότειχο

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 και ώρα 11:00 π. μ., στο Αμφιθέατρο του Δήμου Διδυμοτείχου θα γίνει η  παρουσίαση του βιβλίου “Μια άλλη ευκαιρία” του Κωνσταντίνου Α. Τριανταφυλλάκη από τις εκδόσεις Ιανός.

Θα μιλήσουν οι:

Αναστάσιος Δημοσχάκης, βουλευτής Έβρου
Ευαγγελία Ζηλιασκοπούλου, εκπαιδευτικός
Ουρανία Νταπιαπη, Κοινωνική Λειτουργός
Αναστασία Παπαδάκη, Συγγραφέας
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Δέσποινα Μιχαηλίδου.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Μαρία Μανάκα.
Θα προλογίσει η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Διδυμοτείχου Μαρία Πετρίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο “Μια άλλη ευκαιρία”

«Στην Ελλάδα της κρίσης συνθήκες αλλάζουν, ζωές ανατρέπονται, άνθρωποι βρίσκονται αντιμέτωποι με προβλήματα που ούτε τα φαντάζονταν…
Νομίζεις ότι τα ’χεις όλα – ή τουλάχιστον όσα επιθυμούσες. Όμως, μια στιγμή αρκεί για ν’ ανοίξει η κερκόπορτα, απ’ όπου θα τρέξουν να περάσουν οι διαψεύσεις, οι αναποδιές και τα βάσανα.
Και τότε αρχίζουν τα ερωτήματα: Θα μπορέσεις να επιστρέψεις; Και ποιο είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσεις; Θ’ αποδεχτείς την ήττα ή θα αγωνιστείς για τη δικαίωση;»

Στο καινούργιο μυθιστόρημα του Κωνσταντίνου A. Τριανταφυλλάκη συνταξιδεύουμε με ήρωες που βίωσαν την καταστροφή κι αναζητούν το δικαίωμα στο όνειρο μέσ’ από μιαν άλλη ευκαιρία…

Η θυσία ενός αδέσποτου σκύλου, αποτελεί την  αιτία για να μπουν σε κίνηση μικρές και μεγάλες συμπτώσεις  αριστοτεχνικά δομημένες, σε μια αλληλουχία,  απαρατήρητη στην αρχή, αλλά απρόσμενα ενδιαφέρουσα   όταν ξεδιπλώνεται στη συνέχεια.

Με  τη θυσία  ξεκινάει μια ανατρεπτική πορεία προς τη λύτρωση. Εκεί που η καταστροφή φαίνεται μη  αναστρέψιμη, από σφάλματα και παραλείψεις ανθρώπων και θεών, αρχίζουν να συμβαίνουν μικρά θαύματα που στηρίζονται στην επιμονή, την ελπίδα, τη συγχώρεση, το  όνειρο ή σε μια ζεστή  αγκαλιά και ένα γλυκό  φιλί,  με συντροφιά  ένα ποτήρι λικέρ από μαστίχα ή κράνα.

Το βιβλίο αποθεώνει τη  δύναμη του ανθρώπου να καθορίζει τη μοίρα του. Αρκεί να είναι αρκετά δυνατός ώστε να απλώσει το χέρι του και να αρπάξει τη χορδή εκείνου του μοναδικού παράλληλου σύμπαντος ανάμεσα σε άπειρα πιθανά.  Γιατί οι ήρωες του βιβλίου δεν ακολουθούν μια προδιαγεγραμμένη πορεία προς την ευτυχία. Ψηλαφούν στο σκοτάδι ψάχνοντας εκείνη τη χορδή. Και δεν μπορούν πάντα να αδράξουν τη σωστή.

Όμως, κι αυτό είναι ένα ακόμα μάθημα του βιβλίου, αρκεί να έχουν πίστη στον διπλανό τους, στον σύντροφο τους, στον συνάνθρωπο τους, στον δικό τους μικρό από μηχανής θεό, ότι θα είναι εκεί.

Να τους δώσει «μια άλλη ευκαιρία…».

Οι ιστορίες του βιβλίου γράφτηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, βασίστηκαν σε νέες και παλιές εµπειρίες και βιώµατα και πήραν την τελική τους µορφή το καλοκαίρι του 2016.

Βιογραφικό του συγγραφέα
Ο Κωνσταντίνος Τριανταφυλλάκης  γεννήθηκε στο Ασημένιο του Ν.  Έβρου.
Τελείωσε το Γυμνάσιο Διδυμοτείχου.
Το 1975 ήρθε στην Αθήνα και σπούδασε στην Πάντειο.
Το 1979 εγκαταστάθηκε στη Νέα Υόρκη για μεταπτυχιακές σπουδές στα Οικονομικά, στις Πολιτικές Επιστήμες (Μaster) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Διδακτορικό).
Εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων.
Άλλα έργα του:
Ημερολόγια Χαρμολύπης (Εκδ. IANOS, 2014).
Αλλιώς τα είχαμε σχεδιάσει… (Εκδ. ΙΑΝΟS, 2012)

unnamed (1)

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Φεβρουάριος 21, 2017 10:02
praxisSkenterlis

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

upart300

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter