Προβολή και masterclass της ταινίας “Αόρατος” στην Αλεξανδρούπολη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Φεβρουαρίου, 2017 10:58

Προβολή και masterclass της ταινίας “Αόρατος” στην Αλεξανδρούπολη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προβάλλει την ταινία  “Αόρατος”  στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

Την ταινία Invisible/ Αόρατος σκηνοθετεί ο Δημήτρης Αθανίτης και πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου (ερμηνεία για την οποία έχει βραβευθεί και στο φεστιβάλ Φλωρεντίας), Μενέλαος Χαζαράκης, Εύα Στυλάντερ, Κόρα Καρβούνη, Χρήστος Μπενέτσης, Νικολίτσα Ντρίζη, Κώστας Ξυκομηνός.

Η προβολή της Δευτέρας έγινε παρουσία του σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη.


Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Αθανίτης έχει ετοιμάσει για το κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης ένα πολύ ενδιαφέρον Masterclass με τίτλο “Σκηνοθετώντας το Invisible”. Σε αυτό αποκωδικοποιεί τη σκηνοθετική διαδικασία και αναλύει επί μέρους στοιχεία, αλλά και τη συνολική οπτική όπως εμπεριέχεται στην επιλογή και τη διεύθυνση των ηθοποιών,τη σύλληψη και επεξεργασία του σεναρίου, την αξιοποίηση του χώρου, το ύφος της φωτογραφίας, το ρόλο της μουσικής και φυσικά σε αυτή καθαυτή τη σκηνοθεσία. Από την αρχική σύλληψη, στη δημιουργική διαδικασία της σύνθεσης, μέσα από μια προσωπική γραφή.

To masterclass του Δημήτρη Αθανίτη θα γίνει την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 5 με 7 το απόγευμα στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης (απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο & δίπλα στο Mikel), με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Μία ακόμη προβολή της ταινίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 21:30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης.

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 14 Φεβρουαρίου, 2017 10:58

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV