Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους

Συντάκτης Νewsroom 26 Ιανουαρίου, 2017 11:05

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους

Θα δοθεί παράταση για την υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας στους δήμους. Αυτό ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως διευκρίνισε η υπουργός, εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης που έχουν τα νέα προγράμματα για τους ανέργους αντιμετώπισε προβλήματα η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ, ωστόσο, όπως είπε, θα δοθεί παράταση για την υποβολή των αιτήσεων.


Ενδεικτικό είναι, όπως είπε η κα Αντωνοπούλου, ότι για κάθε θέση που υπάρχει στο πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, υπάρχουν 10 με 14 αιτήσεις. Με το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας και μέσα σε λίγες ώρες εγράφησαν 15.000 άτομα.

Ο ΟΑΕΔ είναι ο «βασικός βραχίονας που υλοποιεί τις δράσεις για τους ανέργους», «αν κάποιος πολίτης θεωρεί ότι έχει αδικηθεί μπορεί να υποβάλλει ένσταση», τόνισε η υπουργός, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρξει ρουσφετολογία σε αυτήν τη διαδικασία».

Όπως ενημέρωσε, υπάρχει για πρώτη φορά ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπου οι δήμοι εγγράφουν τα έργα, που θα υλοποιήσουν και τα αντιστοιχούν με τον αριθμό των ανθρώπων που απαιτούνται για την υλοποίηση του έργου. Αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για το υπουργείο.

πηγη:http://www.zougla.gr/

Συντάκτης Νewsroom 26 Ιανουαρίου, 2017 11:05

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV