Αυξημένη η κίνηση στον μεθοριακό σταθμό των Καστανεών το 2016

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Ιανουαρίου, 2017 15:35

Αυξημένη η κίνηση στον μεθοριακό σταθμό των Καστανεών το 2016

Όλο και περισσότεροι Τούρκοι επισκέπτες στην περιοχή του Έβρου μαρτυρούν οι στατιστικές που αφορούν τον αριθμό των εισερχομένων οχημάτων από το Τελωνείο των Καστανεών.

Αύξηση στην διέλευση των εισερχομένων οχημάτων από τον μεθοριακό σταθμό των Καστανεών κατά 46% συνολικά σημειώθηκε το πρώτο 10μηνο του 2016 σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2015. Τα στοιχεία αυτά ανέφερε ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα την Τρίτη 17 Ιανουαρίου ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι αυτή η αυξηση αφορά τους Τούρκους επισκέπτες αλλά και τους Έλληνες που επιστρέφουν από την γείτονα χώρα  . Το γεγονός αυτό έρχεται να επιβεβαιώσει το ολοένα αυξανόμενο κύμα τουριστών στην χώρα μας από την γειτονική Τουρκία που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια.

Κατά μήκος του άξονα της Εγνατίας Οδού έχουν αναδειχτεί τα τελευταία χρόνια διάφορες περιοχές-πόλοι έλξης Τούρκων επισκεπτών, οι οποίοι, εκτός από τα παραθαλάσσια θέρετρα των διακοπών τους (παράλια Θράκης, Θάσος, Χαλκιδική, Πιερία κ.ά.), θέλουν να επισκέπτονται πόλεις που διατηρούν μνημεία με πολιτιστικό και ιστορικό ενδιαφέρον από την οθωμανική περίοδο.


Η Βόρεια Ελλάδα όπως και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αποτελούν τους δημοφιλέστερες προορισμούς των Τούρκων επισκεπτών στην χώρα, λόγω της γεωγραφικής εγγύτητας αλλά και της δυνατότητας γρήγορης οδικής μετάβασης. Δεν είναι λίγοι οι Τούρκοι που επιλέγουν τον νομό μας για την απόδραση του Σαββατοκύριακου, λόγω των ευκολιών που προσφέρει η γειτνίαση. «Τα τελευταία χρόνια υπάρχει αλματώδης αύξηση των επισκεπτών του Σαββατοκύριακου στην Αλεξανδρούπολη, που έχει αναδειχτεί σε προορισμό city break, αλλά και σε άλλες περιοχές της Θράκης. Από το 2012 και μετά αυξάνεται ο αριθμός τους κατά 30% κάθε χρόνο» όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων της Θράκης, Κώστας Χατζηκωνσταντίνου σε παλιότερο δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”.

Η αύξηση τουριστών από τη γειτονική χώρα είχε αρχίσει να γίνεται πιο έντονη το 2013, όταν σημειώθηκαν 830 χιλ. αφίξεις συνολικά από την Τουρκία, με την αύξηση να φτάνει το 38% σε σύγκριση με το 2012.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 18 Ιανουαρίου, 2017 15:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV