Ομιλία στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Ιανουαρίου, 2017 12:35

Ομιλία στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης σας προσκαλεί το Σάββατο 21-01-2016 και ώρα 19:00 στον πολυχώρο του Μουσείου στην ομιλία με θέμα «Σώμα φιλοσοφικό. Σώμα στην εκπαίδευση. Είσοδος σε ένα  Εργαστήριο Έρευνας» της κ. Έλενας Θεοδωροπούλου, Καθηγήτριας Φιλοσοφίας της Παιδείας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Είσοδος ελεύθερη.

Το σώμα, που ξεχνιέται αν και μελετιέται από τη φιλοσοφία, που ξεχνιέται αν και εκπαιδεύεται στο σχολείο, το σώμα που υπάρχει πάντα εδώ και πάντα εκεί αλλά πάντα αλλιώς, αυτή η συγκεκριμένη ύλη που μπορεί να πάψει να είναι ύλη, το βιωμένο και το αβίωτο, η παράσταση και η αναπαράστασή του, αυτό που το φέρουμε και μας φέρει, είναι η μεγάλη ευκαιρία για τη φιλοσοφία και την εκπαίδευση να γνωρίσουν ξανά τον κόσμο. Το «Εργαστήριο Έρευνας στην Πρακτική & Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία» αναρωτιέται για το σώμα ως κατώφλι για τη φιλοσοφία και την εκπαίδευση: να σκεφτούν ξανά τον εαυτό τους πιο κοντά στην ανθρώπινη εμπειρία. Τί απομένει από το σώμα, τα κείμενα, τα υλικά για να τα σώσουμε, αν πρέπει…


Η Έλενα Θεοδωροπούλου είναι Καθηγήτρια Φιλοσοφίας της Παιδείας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Σπούδασε Φιλοσοφία στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Eπισκέπτρια καθηγήτρια σε Πανεπιστήμια στην Ευρώπη και την Αμερική. Μέλος ομάδων έρευνας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών και διεθνών συνεργασιών, ιδρυτικό μέλος της Sofphied/Γαλλόφωνης Εταιρείας της Φιλοσοφίας της Παιδείας, είναι ιδρύτρια  και συντονίστρια του διεθνούς δικτύου «Philosophie de l’Education en Praxis” (Re.Phe.dEn. Prax.).  Διευθύντρια του «Εργαστηρίου Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία» (Ε.Ε.Π.Ε.Φ.) του Παν/μίου Αιγαίου, δραστηριοποιείται ερευνητικά στα πεδία της πρακτικής φιλοσοφίας και των πολύτροπων μορφών της καθώς και της ηθικής φιλοσοφίας και των εφαρμοσμένων τρόπων της στην εκπαίδευση. Επιστημονική επιμελήτρια σειράς συλλογικών τόμων με διεθνείς συμμετοχές στη φιλοσοφία της παιδείας, έχει οργανώσει σειρά διεθνών ημερίδων, συνεδρίων και εργαστηρίων.  Μέλος επιστημονικών επιτροπών σε διεθνή περιοδικά,  έχει δημοσιεύσει στα ελληνικά, γαλλικά, ισπανικά και αγγλικά.

Για περισσότερες πληροφορίες για το “Εργαστήρι Έρευνας στην Πρακτική και Εφαρμοσμένη Φιλοσοφία” πατήστε εδώ.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 17 Ιανουαρίου, 2017 12:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV