Θυρανοίξια και εορταστική πανήγυρη στον Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 13 Ιανουαρίου, 2017 21:35

Θυρανοίξια και εορταστική πανήγυρη στον Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου

Θυρανοίξια και εορταστική πανήγυρη για τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Διδυμοτείχου, μετά το τέλος των εργασιών αποκατάστασής του.

Το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν τα θυρανοίξια του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αθανασίου από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό.


Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου και ώρα 7:00 π.μ. θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ναό, ενώ την ίδια μέρα στις 18:00, ο Έφορος Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Αγίου Όρους Ιωάννης Κανονίδης θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα “Βυζαντινές αμφιπρόσωπες εικόνες από τον Ναό του Χριστού Σωτήρος στο Διδυμότειχο. Η συντήρηση δύο έργων πίστης και ευλάβειας” στο Πνευματικό Κέντρο Παναγίας Ελευθερώτριας, ενώ θα ακολουθήσει επίσκεψη στο εκκλησιαστικό μουσείο.

Από την Δευτέρα 16 έως και την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου θα τελεστούν λειτουργίες, ενώ την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου και μέρα μνήμης του Αγίου Αθανασίου, θα γίνει λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

Με αφορμή το τέλος των εργασιών αποκατάστασης του ναού αλλά και τον εορτασμό του πολιούχου του Διδυμοτείχου Αγίου Αθανασίου θα επαναλειτουργήσει ύστερα από πολύ καιρό ο Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Αθανασίου. Φέτος θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2014 που η μνήμη του πολιούχου του Διδυμοτείχου θα εορταστεί στον Ναό, καθώς τα τελευταία χρόνια ο ιστορικός μεταβυζαντινός ναός δεν λειτουργούσε λόγω των εργασιών αποκατάστασής του από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Οι εργασίες αποκατάστασης στο Ναό, ο οποίος ανεγέρθηκε κατά την περίοδο 1834-1837, διήρκεσαν περισσότερο από 2 χρόνια και στόχο είχαν την συντήρηση και ανάδειξη του ιστορικού Ναού και του προσκείμενου ταφικού παρεκκλησίου αλλά και την διαμόρφωση του αρχαιολογικού χώρου.

Ο Ναός του Αγίου Αθανασίου αποτελεί σημαντικό μνημείο μεταβυζαντινής περιόδου της πόλης του Διδυμοτείχου και της ευρύτερης περιοχής.

Η Ανακοίνωση και το Πρόγραμμα της Μητρόπολης:

θυρανοίξια Αγίου Αθανασίου

θυρανοίξια Αγίου Αθανασίου

 

 

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 13 Ιανουαρίου, 2017 21:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV