Ανακοίνωση της Ε.Μ.Υ. για την επερχόμενη κακοκαιρία

Συντάκτης Νewsroom 5 Ιανουαρίου, 2017 11:25

Ανακοίνωση της Ε.Μ.Υ. για την επερχόμενη κακοκαιρία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την επερχόμενη κακοκαιρία:

  • Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης:

-Μέχρι τις πρώτες ώρες της Παρασκευής στα νησιά του Ιονίου και στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.

-Μέχρι τις βραδινές ώρες της Παρασκευής κατά τόπους στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.


  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια μέχρι και τη Δευτέρα (09/01), ακόμα και σε πεδινές περιοχές, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές:

-Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής στην Ήπειρο, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στις βορειότερες περιοχές της Θεσσαλίας.
-Από το βράδυ της Παρασκευής κατά περιόδους στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο, την ανατολική νησιωτική χώρα και την Κρήτη.

  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή και από τα βόρεια, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο (07/01/17), στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
  • Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι (7 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ) θα πνέουν την Πέμπτη. Την Παρασκευή (06/01) σταδιακά από τα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Από το απόγευμα του Σαββάτου (07/01) βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Συντάκτης Νewsroom 5 Ιανουαρίου, 2017 11:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV