Ρομποτικά κάλαντα από μαθητές στον Δήμαρχο και στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης!

Συντάκτης Νewsroom 22 Δεκεμβρίου, 2016 11:35

Ρομποτικά κάλαντα από μαθητές στον Δήμαρχο και στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης!

Οι «ROBO-Φτιάχτες», η ομάδα ρομποτικής από μαθητές της Στ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης όχι μόνο έχουν κατασκευάσει δικό τους ρομπότ- Άγιο Βασίλη, αλλά θα πουν μαζί του ρομποτικά κάλαντα στον Δήμαρχο και στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης!

Η ομάδα ρομποτικής λοιπόν με το όνομα «ROBO-Φτιάχτες», μαθητές της Στ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης σας παρουσιάζει τα ρομποτικά κάλαντα την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου και ώρα 9:00 π. μ. στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης (Δημαρχείο) και ώρα 10:00 π. μ. στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως (έναντι Αγίας Κυριακής).


Ποιοι είναι οι «ROBO-Φτιάχτες»:

Η ομάδα ρομποτικής με το όνομα «ROBO-Φτιάχτες» όλοι μαθητές της Στ’ τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης που αποτελείται από τους: Αποστολίδη Αριστείδη, Δαρδαμπούνη Στράτο, Καΐμακαμούδη Σαράντη, Κουπούκη Αιμίλιο, Μαστρογιαννούδη Βασίλη, Μητούση Νικόλαο, Μπαλτατζή Δημοσθένη και Παπανδρέου Ανδρέα.

Τι έχουν κάνει οι «ROBO-Φτιάχτες»:
Κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν 2 ρομπότ με Lego EV3.

Συνδυάζοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων με τον κόσμο της ρομποτικής κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν το έλκηθρο του Αη-Βασίλη με τους 2 ταράνδους του. Το έλκηθρο τροφοδοτείται από τους δύο μεγάλους κινητήρες του EV3, που κινούν τους τροχούς . Το μικρό μοτέρ κινεί τα πόδια των δύο ταράνδων και  ταυτόχρονα κινούνται και τα κεφάλια τους. Το μοντέλο είναι κατασκευασμένο με ένα  κιτ LEGO Mindstorms EV3 31313. Όλη η κίνηση  ελέγχεται με τηλεχειριστήριο που επικοινωνεί με το έλκηθρο μέσω του αισθητήρα απόστασης. Τέλος υπάρχει μουσική υπόκρουση το χριστουγεννιάτικο «τρίγωνα κάλαντα».

Επίσης κατασκεύασαν ένα σκιέρ που λέει τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα και κάνει αντίστοιχες κινήσεις.  Χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό κιτ LEGO EV3 χρησιμοποίησαν τα 2 μεγάλα μοτέρ για να δίνουν κίνηση στα πόδια του ρομπότ και το μικρό κινητήρα για κίνηση στα χέρια του. Ένας αισθητήρας αφής για χέρι που μόλις πατηθεί αρχίζει το ρομπότ να λέει τα κάλαντα και ένας αισθητήρας χρώματος που ανάλογα με το χρώμα που θα δει κινείται μπροστά ή πίσω.

Πολλά συγχαρητήρια λοιπόν στους μαθητές- «ROBO-Φτιάχτες»!


Συντάκτης Νewsroom 22 Δεκεμβρίου, 2016 11:35

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV