Έτοιμοι για μπλόκα οι αγρότες και στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 19, 2016 13:29

Έτοιμοι για μπλόκα οι αγρότες και στον Έβρο

Το βλέμμα στραμμένο στα μπλόκα έχουν οι αγρότες, καθώς προσανατολίζονται να κλείσουν τους δρόμους στις 23 Ιανουαρίου. Οι αγρότες όλη την Ελλάδα που βρέθηκαν σήμερα στη Λάρισα, με πάνω από 100 αντιπροσώπους Συλλόγων και επιτροπών αγώνα, πραγματοποίησαν ευρεία σύσκεψη μετά από κάλεσμα της πανελλαδικής επιτροπής των μπλόκων, ώστε να συζητήσουν τα προβλήματα τους και να σχεδιάσουν τις κινητοποιήσεις τους.

“Να σηκωθούν και οι πέτρες ακόμα”.

Στο Ράδιο Έβρος μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Γιάννης Μαργαριτίδης ο οποίος συμμετείχε στην σύσκεψη των αγροτών στη Λάρισα και δήλωσε ότι τα μέτρα θα είναι καταστροφικά για τους αγρότες. Τόνισε ότι πλέον δεν τίθεται μόνο θέμα παραγωγής αλλά θέμα επιβίωσης: “Πρέπει να το καταλάβουν όλοι ότι πρέπει να βγούμε άπαντες στο δρόμο. Ο αγώνας είναι μονόδρομος.” ενώ μίλησε για συγκεντρώσεις και συντονισμό των αγροτών. “Να σηκωθούν και οι πέτρες ακόμα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας των νέων αγροτικών αγώνων που αποφασίστηκαν στην πρόσφατη σύσκεψη των αντιπροσωπειών των 68 μπλόκων στη Λάρισα αύριο Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Ξενοδοχείο Ερμής στο Διδυμότειχο, οι αγρότες του Βορείου Έβρου έχουν συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή του μπλόκου σχετικά με το μπλόκο του Βορείου Έβρου. Ακόμη ο Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου οργανώνει συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων την Τετάρτη 21 Δεκέμβρη και ώρα 18:00 μ.μ. στην Ελιά Τριγώνου ενώ μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και την επαναδραστηριοποίηση του Συλλόγου.

Αυτά που ειπώθηκαν στη Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα

«Το συνεπές αγροτικό κίνημα θα διαμορφώσει κλίμα, ώστε να υπάρξουν αγώνες», δήλωσε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας, από τη σημερινή Πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στη Λάρισα, τονίζοντας πως τα μάτια όλων μας είναι στραμμένα στα μπλόκα, αλλά και σε κινητοποίηση με τρακτέρ στην Αθήνα.

Ο κ. Μπούτας τόνισε πως σε αυτό τον αγώνα «δεν αποκλείεται κανένας που συμφωνεί με το πλαίσιο πάλης που έχουμε και το οποίο βρίσκεται σε κατεύθυνση εναντίωσης στην κυβέρνηση την Ε.Ε και το κεφάλαιο», ενώ χαρακτήρισε «ψέματα» τα όσα αναφέρει η κυβέρνηση για το φορολογικό το ασφαλιστικό, αλλά και το εισόδημα των αγροτών.

«Γίνεται μια επίθεση από την πλευρά της κυβέρνησης με ψέματα και για τη φορολογία και το ασφαλιστικό και ότι τάχα αυξήθηκε το εισόδημα των αγροτών, αλλά εμείς θα απαντήσουμε με αγώνες και ξεσηκωμό», είπε χαρακτηριστικά ο αγροτοσυνδικαλιστής από την Καρδίτσα.

Να σημειωθεί τέλος, πως ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας σχολίασε, μεταξύ άλλων, και τις δηλώσεις του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Κόκκαλη, πως το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποφάσισε ότι αγρότης θα είναι αυτός που έχει 100% εισόδημα από την αγροτική δουλειά. Ο Βαγγέλης Μπούτας είπε πως αν συμβεί αυτό «ούτε 100 χιλιάδες δεν θα μείνουν οι αγρότες στην Ελλάδα», καλώντας την κυβέρνηση να αναρωτηθεί «αν ο αγροτικός κόσμος μειωθεί σε 100 χιλιάδες, θα μπορέσει η χώρα να πάρει τις χρηματοδοτήσεις που λέει κυβέρνηση;»


Συντάκτης Νewsroom Δεκέμβριος 19, 2016 13:29

Συνεντεύξεις

Ράδιο Έβρος TV

10487149_10203873630430534_1848106393_n

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter