Μείωση του ΦΠΑ στο Έβρο ζήτησε ο Δημοσχάκης

Συντάκτης Νewsroom 16 Δεκεμβρίου, 2016 09:30

Μείωση του ΦΠΑ στο Έβρο ζήτησε ο Δημοσχάκης

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, έκανε παρέμβαση χθες (15/12) στη Βουλή στη Συζήτηση για τη ρύθμιση της κυβέρνησης για αναστολή – «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά του Β/Α και Ν/Α Αιγαίου, ζητώντας να ισχύσει το ανάλογο μέτρο και για τον Έβρο.

Συγκεκριμένα είπε ότι

  • Δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα νησιά μας το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, αλλά και ο Έβρος δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμών ταυτισμένων προσφύγων – οικονομικών μεταναστών, καθώς σχεδόν 550-600 άτομα καθημερινά περνάνε παράνομα από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας
  • Η απάντηση της κυβέρνησης στο έντονο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα στον Έβρο ήταν η κατάργηση – υποβάθμιση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης στο Τυχερό
  • Θα ήταν από την κυβέρνησή μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για τον Έβρο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση και να μειώσει τον ΦΠΑ
  • Η κυβέρνηση, έστω και την ύστατη στιγμή, να δείξει για το θέμα τη δέουσα ευαισθησία και να μην εξαιρέσει το Νομό Έβρου από αυτή τη ρύθμιση

Αναλυτικά η παρέμβασή του:


«Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση φέρνει σε λίγο προς ψήφιση ρύθμιση για αναστολή – «πάγωμα» της αύξησης του ΦΠΑ μόνο στα νησιά του Β/Α και Ν/Α Αιγαίου, που μαστίζονται από τη γνωστή κρίση, που εσείς δημιουργήσατε.

Οφείλετε να γνωρίζετε ότι δεν αντιμετωπίζουν μόνο τα νησιά μας το πρόβλημα των αυξημένων μεταναστευτικών ροών, αλλά και ο Έβρος δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμών ταυτισμένων προσφύγων –  οικονομικών μεταναστών, καθώς σχεδόν 550-600 άτομα καθημερινά περνάνε παράνομα από τα χερσαία και θαλάσσια σύνορά μας.

Η κυβέρνηση δεν ασχολήθηκε με το ζήτημα, αντίθετα προτίμησε, ως απάντηση, στο έντονο προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε την κατάργηση – υποβάθμιση Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης, όπως του Τυχερού, την ώρα που ο Έβρος έχει μετεξελιχθεί σε  δεξαμενή υποδοχής και κράτησης μεγάλου όγκου μεταναστών και προσφύγων.

Θα ήταν από την κυβέρνησή σας και μια κίνηση υψηλού συμβολισμού για τον Έβρο να προχωρήσετε σε νομοθετική ρύθμιση και να μειώσετε τον ΦΠΑ, από τη στιγμή που η περιοχή μας βρίσκεται και στο επίκεντρο απειλητικών δηλώσεων και κραυγών.

Σας καλούμε λοιπόν να εξετάσετε σοβαρά τώρα έστω και την τελευταία στιγμή το θέμα και με τη δέουσα ευαισθησία ως επιβάλλεται και να υιοθετήσετε την πρότασή μας και να μην μας εξαιρέσετε. Εκτιμώ ότι όλες οι πτέρυγες της Βουλής θα υπερψηφίσουν την πρότασή μας η οποία είναι απόλυτα δίκαιη και λογική και να μην αφήσουν τους ακρίτες του Έβρου με παράπονα»


Συντάκτης Νewsroom 16 Δεκεμβρίου, 2016 09:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV