Ανοιχτή επιστολή δημάρχου Σαμοθράκης για την αύξηση του ΦΠΑ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Δεκεμβρίου, 2016 14:27

Ανοιχτή επιστολή δημάρχου Σαμοθράκης για την αύξηση του ΦΠΑ

Ανοιχτή επιστολή απέστειλε ο δήμαρχος Σαμοθράκης Αθανάσιος Βίτσας με θέμα την επικείμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Στην επιστολή ο κ. Αθανάσιος Βίτσας εκφράζει τον προβληματισμό και την έντονη διαμαρτυρία όλης της τοπικής κοινωνίας καθώς η εν λόγω αύξηση ΦΠΑ αφορά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου γεωγραφικά ανήκει και η Σαμοθράκη.

Κάνοντας λόγο για την οικονομική επιβάρυνση στην καθημερινή ζωή των νησιών αλλά και για τα οικονομικά των δήμων, ο κ. Βίτσας αναφέρει χαρακτηριστικά:  “Η ζωή των νησιών έχει οικονομική επιβάρυνση σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της καθημερινότητας, λόγω της γεωγραφίας τους και του απαιτούμενου κόστους μεταφοράς, αλλά και για τα οικονομικά των δήμων η επιβάρυνση είναι δυσβάσταχτη”.


Κλείνοντας την επιστολή ο δήμαρχος δηλώνει πως ενώνουν τη φωνή τους  με τους Δήμους των υπόλοιπων νησιών που αντιδρούν στην επικείμενη αύξηση και ενημερώνει πως εντός Δεκεμβρίου θα υπάρξει και ανάλογο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου κ. Βίτσα:

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΑΥΞΗΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ

Ως προς την επικείμενη αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου γεωγραφικά ανήκει και η Σαμοθράκη,

εκφράζουμε τον προβληματισμό και την έντονη διαμαρτυρία όλης της τοπικής κοινωνίας.

 Η ζωή των νησιών έχει οικονομική επιβάρυνση σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της καθημερινότητας, λόγω της γεωγραφίας τους και του απαιτούμενου κόστους μεταφοράς, αλλά και για τα οικονομικά των δήμων η επιβάρυνση είναι δυσβάσταχτη.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους Δήμους των υπόλοιπων νησιών που αντιδρούν στην επικείμενη αύξηση και εντός Δεκεμβρίου θα υπάρξει και ανάλογο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης.

Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης

Αθανάσιος Βίτσας


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Δεκεμβρίου, 2016 14:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV