Την Πέμπτη ξεκινούν τα Βατάτζεια 2016 στο Διδυμότειχο

Συντάκτης Νewsroom Οκτώβριος 31, 2016 17:22

Την Πέμπτη ξεκινούν τα Βατάτζεια 2016 στο Διδυμότειχο

«ΒΑΤΑΤΖΕΙΑ 2016» ΑΠΟ 3 ΕΩΣ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Και εφέτος για έκτη συνεχή χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου και ο ιερός ενοριακός ναός Αγίου Ιωάννη Βατάτζη Διδυμοτείχου, εορτάζουν τη μνήμη του Αγίου και Ελεήμονα βασιλιά, διοργανώνοντας τις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις με την ονομασία «Βατάτζεια 2016». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής :

ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :

Στις 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία,

Στις 6:00 μ.μ. Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ :

Στις 7:00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνού.

Στις 5:00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση.

Στις 6:30 μ.μ. Θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου με θέμα : «Βίος του αγίου βασιλέως Ιωάννου Γ΄ Βατάτζη του Ελεήμονος μέσα από βυζαντινά αγιολογικά κείμενα».

Κεντρικός ομιλητής ο αναπληρωτής καθηγητής αγιολογίας της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης κ. Σωτήριος Μπαλατσούκας, θέμα ομιλίας : ¨Η Αγιοπνευματική διάσταση της προσωπικότητας του Αγίου Ιωάννη Βατάτζη¨.

Συμμετέχουν :

Ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας πολιτικός επιστήμων, θέμα ομιλίας : ¨Η εποχή του Ιωάννου Βατάτζη και η ανασυγκρότηση του Ελληνισμού¨.

Ο κ. Ιωάννης Σαρσάκης στρατιωτικός – συγγραφέας και μέλος του Ιστορικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Διδυμοτείχου ¨Καστροπολίτες – Γνώση και Δράση¨, θέμα ομιλίας : ¨Άγιες και χαρισματικές μορφές του Διδυμοτείχου κατά την εποχή της Ρωμανίας/Βυζαντίου¨.

Η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος κα Μανάκα Μαρία.


Συντάκτης Νewsroom Οκτώβριος 31, 2016 17:22

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV