Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στον Έβρο ο Πάνος Καμμένος

Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2016 16:14

Ολοκλήρωσε την επίσκεψη του στον Έβρο ο Πάνος Καμμένος

Ολοκλήρωσε  πριν από λίγο την επίσκεψη του στον Βόρειο Έβρο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. Νωρίς το πρωί ο κ. Καμμένος βρέθηκε μαζί με τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, και ΓΕΣ, αντιστράτηγο Βασίλη Τελλίδη, στην πόλη της Ξάνθης και στο Δ΄ Σώμα Στρατού, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής πολεμικών σημαιών από τον υπουργό στους διοικητές της 12ης και 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού και στην 20ή Τεθωρακισμένη Μεραρχία

Στη συνέχεια ο ΥΕΘΑ μετέβη με ελικόπτερο στο Μεγάλο Δέρειο  όπου επισκέφθηκε το μειονοτικό δημοτικό σχολείο που ανακαινίστηκε ύστερα από αίτημα των κατοίκων από  την 50ή Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού μαζί με άλλα κοινωφελή έργα που αφορούν τη συντήρηση αγροτικών δρόμων, την ανακαίνιση και συντήρηση δημοτικών σχολείων και την κατασκευή υδροταμιευτήρων.


Ο κ. Καμμένος γύρω στις 13:30 κατέφθασε στην πόλης της Ορεστιάδας όπου μετέβη στον εγκαινιασμό 12 Στρατιωτικών Οικημάτων για ΕΠΟΠ που τέλεσε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλίου κκ Δαμασκηνός παρουσία της τοπικής ηγεσίας.Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα συνεχίσει το πρόγραμμα στέγασης του ανθρώπινου δυναμικού των ένοπλων δυνάμεων προκειμένου να αποκατασταθούν οι μισθολογικές απώλειες που έχουν προκύψει από την δημοσιονομική κρίση αλλά και θα εφαρμόσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές του νόμου 4093/2012, οι οποίες επιβλήθηκαν αναδρομικά από την 1η Αυγούστου 2012.Επίσης ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην χαρτογράφηση της ακίνητης περιουσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η αξιοποίησης της οποίας θα φέρει μεγάλους οικονομικούς πόρους που θα αποδοθούν στο ανθρώπινο δυναμικό του ύστερα από ενοικίαση τμημάτων της για 99 χρόνια.Στόχος του Υπουργείου ,συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος, σε όλη την Ελλάδα και κυρίως στην ακριτική οι ένοπλες δυνάμεις να παρέχουν στέγη στους αξιωματικούς ,τους υπαξιωματικούς και τις οικογένειες τους χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά .Τέλος ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι στόχος του Υπουργείου είναι να μετακινηθούν ακόμη περισσότερες δυνάμεις στην περιοχή της Θράκης και ιδιαιτέρα στον Έβρο από την Νότια και Κεντρική Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσουν μεταξύ άλλων και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.


Συντάκτης Νewsroom 29 Σεπτεμβρίου, 2016 16:14

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV