Ο Μύρωνας Στρατής στο Ράδιο Έβρος

Συντάκτης Σοφία Δραγκίδου 8 Αυγούστου, 2016 15:19

Ο Μύρωνας Στρατής στο Ράδιο Έβρος

Στο 22ο Φεστιβάλ του Άρδα, στις 30/07/16, συναντήσαμε τον Μύρωνα Στρατή, ο οποίος μας μίλησε για την συνεργασία του με τον Ησαϊα Ματιάμπα, τον νέο του δίσκο “Βαθιές αναπνοές”, και τον επερχόμενο ρόλο του ως κριτής στο μουσικό talent show “Junior Music Stars”.

Επιμέλεια:Σοφία Δραγκίδου-Καθημερινά 15:00 έως 17:00 στο Ράδιο Έβρος|Φωτογραφία:Σταμάτης Γκροζούδης

Χαιρόμαστε πάρα πολύ που ήρθατε στην περιοχή μας… Είναι η δεύτερη φορά… 

-Είναι η δεύτερη φορά ναι, είχαμε έρθει το 2014 με τον Στέλιο Ρόκκο, φέτος με την Έλενα Παπαρίζου εδώ στον Άρδα και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι γι’ αυτό.


Θέλω να μου πεις πως  περνάτε με τον Ησαϊα, γιατί έχετε κάνει ένα υπέροχο πρόγραμμα, μία υπέροχη συνεργασία και φαίνεται ότι έχετε δεθεί πάρα πολύ.

 -Ήμαστε πάρα πολλά χρόνια μαζί με τον Ησαϊα και ήμαστε κάτι σαν οικογένεια πλέον, συνεννοούμαστε πολύ απροβλημάτιστα, έχουμε καταφέρει και έχουμε κάνει προγράμματα με τα οποία περνάει καλά ο κόσμος, το έχουμε προσπαθήσει πάρα πολύ αυτό και ήμαστε πολύ ευτυχισμένοι με αυτά τα προγράμματα.

Επέστρεψες με το καινούριο σου album το “Βαθιές αναπνοές”, το οποίο είναι εξολοκλήρου δικό σου και σε μουσική και σε στίχους…

 -Μου έχει δώσει στίχους σε ένα τραγούδι ο Θάνος Παπανικολάου…

Θέλω να μου πεις από πού εμπνέεσαι…

 -Κοίταξε, εγώ γενικά γράφω για τον έρωτα, για τις σχέσεις, όλα αυτά τα πράγματα. Θαυμάζω πολύ τους ανθρώπους που έχουν κοινωνικό στίχο, εγώ θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο πράγμα, οπότε γράφω για πράγματα πολύ καθημερινά.

Πες μας για το επόμενο επαγγελματικό σου βήμα το να είσαι κριτής.

 -Υπάρχει αυτό ναι…

Ισχύει όντως;

 -Είμαστε 99,9% εκεί, δεν μπορώ να σου πω 100%…

Αναφέρομαι στο “Junior music stars”

 -Ναι, είναι ένα πάρα πολύ ωραίο concept στο οποίο εύχομαι τελικά  να βρίσκομαι…

Πώς το αποφάσισες; Ομολογώ ότι μας ξάφνιασες…

 -Ούτε κι εγώ το περίμενα, επειδή δεν έχω κάνει τίποτα στην τηλεόραση, γιατί κι εγώ την φοβάμαι την τηλεόραση, δεν έχω πολύ μεγάλη άνεση κι όλα αυτά… αλλά μίλησα με τον Γιώργο Θεοφάνους ο οποίος απλά με έπεισε, γιατί μου τα εξήγησε τόσο ωραία. Παιδάκια θα τραγουδάνε, θα παίζουνε μουσική και γενικά αυτό είναι κάτι πάρα πολύ ωραίο.

Αγχώνεσαι για το πώς θα προσεγγίσεις ένα παιδί σε ένα διαγωνισμό;

 -Κοίταξε αυτό είναι κάτι πάρα πολύ προστατευμένο, είναι για παιδάκια που παίζουνε μουσική, πως παίζουνε μουσικά όργανα, και εγώ κατά βάση είμαι κιθαρίστας, αυτή είναι η δουλειά μου, ήταν δηλαδή παλιά… πιστεύω ότι θα είναι κάτι πάρα πολύ όμορφο, αγαπώ πάρα πολύ τα παιδιά, έχω πάντα μαθητές και τα λοιπά και εύχομαι να προχωρήσω…

Και συνεχίζει η περιοδεία σας…

 -Συνεχίζει, παίζουμε και με την Έλενα Παπαρίζου, παίζουμε και μόνοι μας μέχρι τέλη Σεπτέμβρη, όλα πάνε πάρα πολύ ωραία και ήμαστε έτοιμοι για τα καλύτερα…

Έχετε πολλούς σταθμούς ακόμα;

 -Έχουμε πολλούς… Παίζουμε Νάξο, παίζουμε Καβάλα, παίζουμε Ζάκυνθο, δεν θυμάμαι άλλα… πολλά όμως.

 


Συντάκτης Σοφία Δραγκίδου 8 Αυγούστου, 2016 15:19

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV