Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ ο καθηγητής Χειρουργικής Βασιλείος Γολεμάτης

Συντάκτης Νewsroom 9 Ιουνίου, 2016 08:29

Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΔΠΘ ο καθηγητής Χειρουργικής Βασιλείος Γολεμάτης

Ολοκληρώθηκε με λαμπρότητα η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης του Ομότιμου Καθηγητή Χειρουργικήςτου Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Βασιλείου Χ. Γολεμάτη,την Παρασκευή 03 Ιουνίου και ώρα 20:30,στο Κεντρικό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Στην τελετή παρευρέθησαν εκτός από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας καθηγητή Νεφρολογίας κ. Πλουμή Πασαδάκη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως-Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης  κ.κ. Άνθιμος, ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Δημήτριος Πέτροβιτς, οι βουλευτές Έβρου κ. Καϊσας και  κ. Δημοσχάκης, ο Διοικητής της 23ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, εκπρόσωπος του Διοικητή της 12ηςΜεραρχίας, ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Αδαμίδης, καθηγητές του Τμήματος Ιατρικής, φοιτητές και πλήθος κόσμου.

Ο Έπαινος του τιμώμενου Καθηγητή κ. Βασιλείου Γολεμάτη αναγνώστηκε από τον εισηγητή του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Σιμόπουλο,ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα  το επιστημονικό και κυρίως το ανθρωπιστικό του έργο.  Τον χαρακτήρισε Φωτισμένο Πανεπιστημιακό Δάσκαλο, που με την καταλυτική του απλότητα, αμεσότητα και ζωντάνια, γοήτευε τους συνομιλητές του, όπως τους φοιτητές και τους ασθενείς, πάνω από τους οποίους έσκυβε πάντα με ενδιαφέρον, ανεξάρτητα από την κοινωνική τους θέση, τις πολιτικές πεποιθήσεις ή τη φυλετική τους προέλευση.        


Η Επίδοση διασήμων και η αναγόρευση έγινε από τον Πρόεδροτου Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητή Χειρουργικής κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη.

Στη συνέχεια ακολούθησε η ομιλία του Καθηγητή κ. Βασίλη Γολεμάτη με θέμα:«ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ»


Συντάκτης Νewsroom 9 Ιουνίου, 2016 08:29

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV