6,5 εκατομμύρια ευρώ στον Έβρο για αγροτικές αποζημιώσεις

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 22 Απριλίου, 2020 19:53

6,5 εκατομμύρια ευρώ στον Έβρο για αγροτικές αποζημιώσεις

Σε ενημερωτική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού μίλησε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης για τις αποζημιώσεις αλλά και το πόσο έχει επηρεαστεί ο κλάδος λόγω της πανδημίας.

Στη αρχή της συζήτησης ο κύριος Βορίδης επιβεβαίωσε τις φήμες ότι υπάρχει πρόβλημα σε συγκεκριμένες περιοχές με τις σοδειές καθώς δεν υπάρχουν εργατικά χέρια για την συλλογή και παράδοση των προϊόντων. Μάλιστα σημείωσε πως για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος έχει ξεκινήσει διαδικασία για να εργαστούν πολίτες άλλων χωρών που μένουν στη χώρα μας που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Swiss Approval

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο κομμάτι των αποζημιώσεων όπου αναφέρθηκε και για την περιοχή του Έβρου. Πιο συγκεκριμένα ο Υπουργός ανέφερε:

  • 1 εκατομμύριο ευρώ θα δοθεί σε τευτλοπαραγωγούς όλης της χώρας.
  • 2 εκατομμύρια ευρώ σε θερμοκήπια με καταστροφές στα Χανιά.
  • Στον Έβρο 5 εκατομμύρια ευρώ από ζημιές που έγιναν το 2018 για το βαμβάκι και 1,5 εκατομμύρια ευρώ για το σιτάρι.

Ακόμη σημείωσε πως 11 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν στους ανθοπαραγωγούς και άλλα 15 εκατομμύρια στους αλιείς που έχουν απώλειες λόγω της πανδημίας.

Στο τέλος ανέφερε πως έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ενίσχυσεις και για τους παραγωγούς που δίνουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές και λόγω της κατάστασης που επικρατεί.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 22 Απριλίου, 2020 19:53

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV