65 μητέρες από τον Έβρο συμμετείχαν στον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Νοεμβρίου, 2018 11:05

65 μητέρες από τον Έβρο συμμετείχαν στον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου οι εκδηλώσεις στα πλαίσια του 9ου Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Δημόσιου Θηλασμού σε Ορεστιάδα και Αλεξανδρούπολη

Στo πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 9o Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 59 πόλεις της Ελλάδας! Το παρόν για έβδομη συνεχόμενη χρονιά έδωσε και

Η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου (https://www.facebook.com/groups/EVROSTHILASMOS/).   

Την  Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018,  μητέρες του Έβρου ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες σε κάθε γωνιά της χώρας μας για να γιορτάσουν την Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στις εκδηλώσεις μας παραβρέθηκαν συνολικά πάνω από 200 άτομα, υποστηρικτές του μητρικού θηλασμού. Συμμετείχαν 65 θηλάζουσες και μελλοντικές μητέρες, εκ των οποίων οι 61, ενώθηκαν με μητέρες απ’ όλη την Ελλάδα και  θήλασαν ταυτόχρονα. Το μικρότερο παιδάκι ήταν 2 μηνών και το μεγαλύτερο 5,5 ετών. Υπήρξαν 3 τάντεμ και 1 θηλασμός διδύμων!!!

Στην εκδήλωση της Αλεξανδρούπολης, πραγματοποιήθηκε ομιλία για τον μητρικό θηλασμό.

Σε αυτήν τη γιορτή δίνεται η αφορμή στις μητέρες – μέλη των ομάδων του Δικτύου μας να ευαισθητοποιήσουν, να αφυπνίσουν και να υποστηρίξουν τις νέες μητέρες και την ελληνική κοινωνία γενικότερα για τον μητρικό θηλασμό, όχι μόνο ως λέξεις σε ένα φυλλάδιο ή σε μία ομιλία, αλλά εμπράκτως, ως εικόνα και παρουσία, «από μητέρα προς μητέρα». Στόχος μας είναι η Ελλάδα να αποτελέσει μια χώρα υποστηρικτική και φιλική προς τον θηλασμό, που θα αγκαλιάζει και θα στηρίζει τη νέα μητέρα όσο εκείνη θα μαθαίνει την τέχνη του θηλασμού.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο για την στήριξή του και φυσικά τους πολύτιμους χορηγούς –αρωγούς στην προσπάθειά μας. Ευχαριστούμε επίσης τους  ομιλήτριες μας. Δημήτριο Αδαμίδη, Παιδίατρος – Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Διοικητής ΠΓΝΕ, Πρόεδρος IBFAN, Γεωργαντά Μαρία, Υπεύθυνη Ιατρείου Μητρότητας Μαία Msc. Τζουμακίδου Μάρθα, Μαία Msc. Τέλος ένα ευχαριστώ στις φίλες/εθελόντριες/υποστηρίκτριες μας που έκαναν την σημερινή μέρα πραγματικότητα.

Οι διοργανώτριες  της εκδήλωσης  Γκόντου Μαρία, Ραπτοπούλου Έλενα, Δούλια Μυρτώ

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 7 Νοεμβρίου, 2018 11:05

Συνεντεύξεις

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV