Επαφές με Υπουργούς για την αποκατάσταση των αναχωμάτων

Συντάκτης Νewsroom 15 Αυγούστου, 2015 13:30

Επαφές με Υπουργούς για την αποκατάσταση των αναχωμάτων

Στο πλαίσιο της διαδικασίας για την ψήφιση της νέας Συμφωνίας με τους εταίρους μας, ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για να προωθήσει το φλέγον ζήτημα της αποκατάστασης των αναχωμάτων του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής συνομίλησε χθες στη Βουλή με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και σήμερα με τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Σκουρλέτη. Ο πρώτος ενημερώθηκε για μία ακόμη φορά για το μέγεθος της ζημιάς που έχει επέλθει στην τοπική οικονομία του Έβρου συνολικά, ως αποτέλεσμα της καταστροφής του αγροτικού κόσμου, καθώς και για τους κινδύνους των περαιτέρω και πλέον καταστροφικών συνεπειών ενός νέου πλημμυρικού φαινομένου, τώρα που τα σπασίματα παραμένουν χωρίς θεραπεία. Ο κ. Αποστόλου έδειξε ενδιαφέρον για την στήριξη των αγροτικών πληθυσμών και την πρόληψη νέων καταστροφών.


Ο κ. Σκουρλέτης, σε αντίστοιχη συζήτηση, ενημέρωσε τον Βουλευτή πως ετοιμάζεται ήδη η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την επίλυση του ζητήματος της απόληψης των χωμάτων που χρειάζονται για τα έργα αποκατάστασης και η οποία εμποδίζεται από την ανάγκη περιβαλλοντικών μελετών. Ο Βουλευτής πρότεινε στον Υπουργό να αποσταλεί άμεσα εγκύκλιος στους αρμόδιους φορείς και να τους ανάψει το πράσινο φως για την έναρξη των έργων, παράλληλα με την διαδικασία της ολοκλήρωσης της ΠΝΠ, ώστε να μην χαθεί χρόνος.

Επίσης του πρότεινε μετά την Εορτή της Παναγίας, κάτι που θα ήταν σκόπιμο αλλά και αποτελεσματικό, να επισκεφθεί τον Έβρο Κυβερνητικό Κλιμάκιο αποτελούμενο από τον ίδιο και τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου & Υποδομών κ. Σπίρτζη, προκειμένου να δώσει επί τόπου οδηγίες και να επιλύσει τα Νομικά, Τεχνικά και Οικονομικά προβλήματα που έχουν ανακύψει εξ αιτίας όλων των πλημμυρικών φαινομένων του περασμένου χειμώνα.

Ο Βουλευτής συνεχίζει να ενημερώνει και να προειδοποιεί τους αρμόδιους για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Έβρος και οι κάτοικοί του, οι οποίοι ζουν με τον φόβο μιας νέας, σφοδρότερης καταστροφής, λόγω της κωλυσιεργίας του Κράτους στην αποκατάσταση των αντιπλημμυρικών έργων. Εμμένει, δε, προς κάθε κατεύθυνση στην πρότασή του για σύσταση ειδικού διυπουργικού κλιμακίου, το οποίο θα μεταβεί στον Έβρο και θα συντονίσει τις προσπάθειες όλων των εμπλεκομένων Δημοσίων & Ιδιωτικών φορέων.


Συντάκτης Νewsroom 15 Αυγούστου, 2015 13:30

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV