Πρωταπριλιά

Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2015 10:00

Πρωταπριλιά

Mία από τις πιο ενδιαφέρουσες λαογραφικά ηµέρες του χρόνου,είναιη Πρωταπριλιά,  η οποία αποτελεί έθιµο κοινό σχεδόν για όλους τους λαούς του κόσμου.

Κι επειδή το ψέµα της Πρωταπριλιάς συνήθως συνεχίζεται και κάποιες άλλες µέρες… διαβάστε µερικές ,χρήσιµες συµβουλές για ψεύτες, επαγγελµατίες ή ερασιτέχνες:
– Μην ξεχνάτε ποτέ το ψέµα που είπατε, όσο αυθόρµητο κι αν ήταν, γιατί µπορεί, αργά ή γρήγορα, να χρειαστεί να το επαναλάβετε. Το έξυπνο πουλί από τη µύτη πιάνεται, όπως λέει και ο θυµόσοφος λαός µας!
– Το ύφος είναι το ήµισυ του παντός. Γιαυτό, προσέξτε όχι µόνο τι λέτε, αλλά και πως το λέτε. Η σοβαρότητα πάντα κερδίζει εντυπώσεις. Αν είστε από αυτούς που κοκκινίζουν ή χαµογελούν περίεργα όταν λένε ψέµατα, αφήστε τα καλύτερα, δεν σας ταιριάζουν!
– Προετοιµαστείτε σαν να πρόκειται να παίξετε στο θέατρο. Δοκιµάστε να πείτε στον εαυτό σας πολλές φορές και µε διαφορετικούς τρόπους, το ψέµα που ετοιµάζετε, ώστε να είστε πειστικοί. Φροντίστε να λένε ψέµατα, όχι µόνο τα χείλη, αλλά και τα µάτια!
– Αν δυσκολεύεστε να κρύψετε την αλήθεια από το πρόσωπό σας, πείτε το ψέµα σας τηλεφωνικώς. Έτσι δεν θα χρειαστεί ν’αλλάξετε, παρά µόνο τη φωνή σας!
– Κάντε µία λίστα εύκολων ψεµάτων, για συγκεκριµένες περιστάσεις. Αν, για παράδειγµα, θέλετε ν’αποφύγετε µία πρόσκληση ευγενικά, έχετε στο νού σας δυο-τρείς εναλλακτικές δικαιολογίες και «ξεφουρνίστε» την κατάλληλη.
– Αφού µπήκατε στο χορό, πρέπει να χορέψετε. Μην παρασύρεστε εύκολα από τις αµφιβολίες των άλλων και µην οµολογείτε, αν το παιχνίδι δεν έχει οριστικά χαθεί. Καλύτερα να υποθέτουν, ότι είπατε ένα ψέµα, παρά να είναι σίγουροι γι’αυτό!



Συντάκτης Νewsroom 1 Απριλίου, 2015 10:00

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV