Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας: 14-16 Μαΐου 2021

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 12 Μαΐου, 2021 16:25

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας: 14-16 Μαΐου 2021

Το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ιστορίας και Πολιτισμού της Ορεστιάδας με θέμα «Κοινωνία, Οικονομία, Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη» θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά φέτος, ένεκα των συνθηκών λόγω της πανδημίας, στις 14-16 Μαΐου 2021.

Για το πρόγραμμα, τις θεματικές ενότητες, τον τρόπο που μπορούμε να το παρακολουθήσουμε και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή “Εβροσκόπιο” ο εμπνευστής του Συνεδρίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καθηγητής του Δ.Π.Θ. κ. Ευάγγελος Μανωλάς.


Όπως ανέφερε ο κ. Μανωλάς, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 61 εργασίες που έχουν ταξινομηθεί στις εξής ενότητες: Εκπαίδευση, Ιστορία, Βιογραφία, Φυσικό Περιβάλλον-Γεωργία, Σύλλογοι-Συνεταιρισμοί, Θρησκεία, Έθιμα-Παράδοση-Χορός.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί με χρήση Microsoft teams. Ο σύνδεσμος θα είναι ο ίδιος για όλες τις εισηγήσεις και έχει δημοσιοποιηθεί από τις 28 Απριλίου 2021 μαζί με το τελικό πρόγραμμα του συνεδρίου. Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί σχετικά από το χώρο “Ανακοινώσεις” στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και του Δήμου Ορεστιάδας.

Σημειώνεται ότι φέτος δεν θα υπάρχουν παράλληλες συνεδρίες, όπως έγινε στα προηγούμενα συνέδρια. Αυτό σημαίνει πως οι εισηγήσεις θα είναι συνεχόμενες και η κάθε μία θα διαρκεί 10 λεπτά. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να απευθύνει ερωτήσεις στους εισηγητές στο χρόνο που αναγράφεται στο πρόγραμμα.

Τα πρακτικά των τριών προηγούμενων συνεδρίων είναι διαθέσιμα σε ψηφιακή μορφή δωρεάν στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και του Δήμου Ορεστιάδας.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και το link για να το παρακολουθήσετε:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 12 Μαΐου, 2021 16:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV