- 150 γρ. μαργαρίνη παγωμένη
- 200 γρ. αλεύρι
- 50 γρ. αλεύρι ολικής
- 1 κρόκο Αυγού
- 3 κ.σ. ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 250 γρ. νερό
- 60 γρ. ηλιόσπορο
- 20 γρ. λιναρόσπορο
- 30 γρ. μαραθόσπορο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αλεύρια, με 1 κ.σ. ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη κομμένη σε κύβους μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
- Προσθέτουμε τον κρόκο και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη.
- Αφαιρούμε και χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια 10 γρ.
- Σχηματίζουμε το κάθε μπαλάκι σε κριτσίνι στον πάγκο εργασίας με τα χέρια μας (προσπαθούμε να τα κάνουμε ομοιόμορφα για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο).
- Σε ένα μπολ βάζουμε νερό μαζί με τις 2 κ.σ. ζάχαρη (ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί) και σε ένα άλλο βάζουμε τους σπόρους.
- Βουτάμε τα κριτσίνια πρώτα απο το νερό και στη συνέχεια απο τους σπόρους ώστε να κολλήσουν.
- Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψιά (25Χ35) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Αφαιρούμε απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί και σερβίρουμε.