Συνταγή:Κριτσίνια πολύσπορα

Συντάκτης Νewsroom 18 Φεβρουαρίου, 2015 17:20

Συνταγή:Κριτσίνια πολύσπορα

Συστατικά

  • 150 γρ. μαργαρίνη παγωμένη
  • 200 γρ. αλεύρι
  • 50 γρ. αλεύρι ολικής
  • 1 κρόκο Αυγού
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 250 γρ. νερό
  • 60 γρ. ηλιόσπορο
  • 20 γρ. λιναρόσπορο
  • 30 γρ. μαραθόσπορο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάμε τα αλεύρια, με 1 κ.σ. ζάχαρη, το αλάτι και τη μαργαρίνη κομμένη σε κύβους μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο και το κονιάκ και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια λεία και ελαστική ζύμη.
  • Αφαιρούμε και χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια 10 γρ.
  • Σχηματίζουμε το κάθε μπαλάκι σε κριτσίνι στον πάγκο εργασίας με τα χέρια μας (προσπαθούμε να τα κάνουμε ομοιόμορφα για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο).
  • Σε ένα μπολ βάζουμε νερό μαζί με τις 2 κ.σ. ζάχαρη (ανακατεύοντας καλά μέχρι να διαλυθεί) και σε ένα άλλο βάζουμε τους σπόρους.
  • Βουτάμε τα κριτσίνια πρώτα απο το νερό και στη συνέχεια απο τους σπόρους ώστε να κολλήσουν.
  • Τοποθετούμε τα κριτσίνια σε ταψιά (25Χ35) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
  • Αφαιρούμε απο τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί και σερβίρουμε.

πηγή



Συντάκτης Νewsroom 18 Φεβρουαρίου, 2015 17:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV