Μαυρίδης για το Δημόσιο ΙΕΚ: “Ξεκινάμε με δύο τμήματα και στην πορεία προσθέτουμε κι άλλα”

Συντάκτης Νewsroom 6 Αυγούστου, 2014 16:28

Μαυρίδης για το Δημόσιο ΙΕΚ: “Ξεκινάμε με δύο τμήματα και στην πορεία προσθέτουμε κι άλλα”

Ο κ. Μαυρίδης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Ράδιο Έβρος 97,1 μαζί του, αναφέρθηκε στο δημόσιο ΙΕΚ που θα ξεκινήσει τη λειτουργία του φέτος στη Ορεστιάδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, σε αντίθεση με το ήδη υπάρχον που είναι του υπουργείου Εργασίας. Οι διαδικασίες έναρξης του νέου ΙΕΚ ξεκίνησαν από το Φεβρουάριο του 2014 με την αποστολή εγγράφου εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τον Δήμο Ορεστιάδας. Πρόκειται για σχολές επαγγελματικής κατάρτισης αποφοίτων Γενικού Λυκείου ή ΕΠ.ΑΛ., οι οποίες θα προϋποθέτουν 4 εξάμηνα θεωρητικής και ένα εξάμηνο πρακτικής εκπαίδευσης και σύνολο θα είναι 15 σε όλη την Ελλάδα. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η φοίτηση στις σχολές αυτές είναι δωρεάν.

Αρχικά σκοπός του Δήμου Ορεστιάδας ήταν η δημιουργία σχολής νοσηλευτικής λόγω και του νοσοκομείου  στο Διδυμότειχο, σκέψη όμως του επερχόμενου Δημάρχου ήταν ότι, είναι δύσκολο να λειτουργεί ΤΕΙ νοσηλευτικής και ταυτόχρονα σχολή βοηθών νοσηλευτών σε τόσο κοντινή απόσταση. Πήρε έτσι την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τον κ. Δερμετζόπουλο και κατέληξαν ότι, η λειτουργία του δημοσίου ΙΕΚ θα είναι από τις πρώτες αποφάσεις που θα πάρει το Σεπτέμβριο το νέο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να κοινοποιηθεί και επίσημα με συγκεκριμένους όρους και περιγραφή διαδικασιών. Πρόταση του κ. Μαυρίδη είναι, σε πρώτη φάση τουλάχιστον, τα δύο τμήματα να στεγαστούν στο χώρο του Επαγγελματικού Λυκείου, όπου υπάρχουν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές και εξοπλισμός.


Όσον αφορά τις ειδικότητες υπάρχει μία έρευνα, με στοιχεία που αφορούν την Περιφέρεια και το Νομό, όπου καταδεικνύουν 35-40 ειδικότητες. Μετά από συναντήσεις και προτάσεις τόσο των Πανεπιστημίων, των καθηγητών αλλά και επαγγελματικών ενώσεων, θα αποφασισθεί ποιες δύο είναι οι πλέον κατάλληλες για να ξεκινήσουν. Ο κ. Μαυρίδης τόνισε ότι δεν θα περιοριστεί το ΙΕΚ στα δύο τμήματα αυτά αλλά με τον καιρό θα προστεθούν κι άλλες ειδικότητες. Υπάρχει προκήρυξη για τη θέση του διευθυντή που θα είναι υπεύθυνος για το πρόγραμμα και ως εκπαιδευτές θα προσληφθούν ωρομίσθιοι καθηγητές, αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες.


Συντάκτης Νewsroom 6 Αυγούστου, 2014 16:28

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV