Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των εργοστασίων ζάχαρης

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουλίου, 2014 20:25

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των εργοστασίων ζάχαρης

Η   απόφαση της συγκυβέρνησης Ν.Δ -ΠΑΣ0Κ να αναστείλει τη λειτουργία    των ζαχαρουργείων Ορεστιάδας και Σερρών ήταν το αποτέλεσμα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ήδη από το 2005 με τις αποφάσεις της απαξίωνε συστηματικά την καλλιέργεια τεύτλων στη χώρα μας και δυσκόλευε τη λειτουργία των 5 εργοστασίων ζάχαρης.

Τώρα πια είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η πολιτική έχει στόχο από τη μια να διευκολύνει τα μεγάλα ευρωπαϊκά μεγαθήρια να κυριαρχήσουν και να  μονοπωλήσουν το κύκλωμα της ζάχαρης και από την άλλη να εξαρτήσουν διατροφικά μια χώρα που διέθετε αυτάρκεια σε πολλά αγροτικά προϊόντα. Αυτή η πολιτική συμφέρει τα μεγάλα μονοπώλια, αλλά δεν συμφέρει τους αγρότες , τους εργαζόμενους,  την χώρα .


Kαλούμε αγρότες και εργαζόμενους να αγωνιστούν για μια άλλη  ανάπτυξη που θα αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας. Θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά στους εργαζόμενους, ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες, επάρκεια φτηνών, υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του λαού μας και πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία.


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουλίου, 2014 20:25

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV