4 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Β.Έβρο

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 2 Απριλίου, 2020 12:54

4 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον Β.Έβρο

Για την εξάπλωση του κορονοϊού στο βόρειο τμήμα του νομού μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας Χρήστος Παπαθανάκης.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Παπαθανάκης τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί στον βόρειο Έβρο είναι 4 μεταξύ των οποίων ο 87χρονος που νοσηλεύεται αποσωληνωμένος στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, η σύζυγος του η οποία είναι καρκινοπαθής, μια γυναίκα από τις Καστανιές και ένας 51χρονος.

Νεότερη ενημέρωση 14:10: Νεότερες πληροφορίες του radioevros.gr αναφέρουν πως τα αποτελέσματα του τεστ για τον κορονοϊό είναι αρνητικά για την γυναίκα στις Καστανιές. Τονίζεται πως το παρόν άρθρο αναφέρεται στα όσα είπε ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας σήμερα το πρωί στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ.

Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας τόνισε ότι δεν έχει σημασία ο αριθμός των κρουσμάτων αλλά αν αυτά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και αντιμετωπίζουν υποκείμενα νοσήματα καθώς ένας κατά τα άλλα υγιής φορέας του ιού δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο για τη ζωή του αλλά αποτελεί κίνδυνο για την διασπορά του κορονοϊού. Η μη πλήρη συμμορφωση στις οδηγίες που έχει θεσπίσει η πολιτεία μπορεί να αποβεί ολέθρια σε περίπτωση που νοσήσουν οι ευπαθείς ομάδες συμπλήρωσε ο κ. Παπαθανάκης και ανέφερε την συνεισφορά του Κέντρου Υγείας Ορεστιάδας στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου που αντιμετωπίζει την υποστελέχωση εν καιρώ πανδημίας.

Το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας ασχολήθηκε μόνο με τα δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα και αυτά σε τηλεφωνικό επίπεδο αφού οι δυο ασθενείς παραπέμφθηκαν στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου σημείωσε ο κ. Παπαθανάκης και κάλεσε τους πολίτες να επικοινωνούν με τον οικογενειακό τους γιατρό που γνωρίζει όλο το ιατρικό ιστορικό τους πριν απευθυνθούν στον ΕΟΔΥ.

Τέλος ο κ. Παπαθανάκης ευχαρίστησε όλους τους συλλόγους και κοινωνικούς φορείς που έχουν ενισχύσει το Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας όπως ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Σπανίων Νοσημάτων Ν. Έβρου “ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΖΩΗ” λέγοντας ότι δεν περισσεύει η βοήθεια κανενός αλλά και δεν πρέπει να αντικαθίσταται από την βοήθεια που οφείλει να δίνει στις δομές υγείας η πολιτεία.

Όλη την συνέντευξη μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 2 Απριλίου, 2020 12:54

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV