3,8 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Συντάκτης Νewsroom Μάιος 16, 2019 10:55

3,8 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

3,8 εκατομμύρια ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων στο ΤΕΙ ΑΜΘ και στο Δήμο Παγγαίου καθώς και για το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου Καβάλας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, τρία νέα έργα που αφορούν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, συνολικού ύψους 3.839.817 ευρώ, θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Τα δύο από αυτά είναι έργα ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Το πρώτο, ύψους 1.507.000 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση της Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ ΑΜΘ στην περιοχή του Αγίου Λουκά στην Καβάλα. Το δεύτερο, ύψους 839.500 ευρώ, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Παγγαίου στην Ελευθερούπολη. Και τα δύο έργα έχουν στόχο να εξοικονομήσουν ενέργεια για τα συγκεκριμένα κτίρια, να μειώσουν τις λειτουργικές τους δαπάνες και να τα καταστήσουν πιο φιλικά προς το περιβάλλον.

Το τρίτο έργο, προϋπολογισμού 1.493.317 ευρώ, αφορά στην εκπόνηση του Τοπικού Χωρικού Σχεδίου του Δήμου Καβάλας. Το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο περιλαμβάνει την διάρθρωση των χρήσεων γης εντός και εκτός των οικισμών του Δήμου, τις οικιστικές περιοχές και τις επεκτάσεις τους, τις περιοχές προστασίας, τις περιοχές παραγωγικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κλπ.

Συντάκτης Νewsroom Μάιος 16, 2019 10:55

Συνεντεύξεις

Promachos-TaeKwonDo
NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter